nieuws

Giant stopt samenwerking met retailorganisaties

Retailing

Giant stopt samenwerking met retailorganisaties

LELYSTAD – Giant gaat de samenwerking met de retailorganisaties stopzetten. Dit heeft de Lelystadse fietsfabrikant aangekondigd bij de diverse organisaties en bij haar dealers. De beëindiging gaat in per 31 december 2008.

LELYSTAD – Giant gaat de samenwerking met de retailorganisaties stopzetten. Dit heeft de Lelystadse fietsfabrikant aangekondigd bij de diverse organisaties en bij haar dealers. De beëindiging gaat in per 31 december 2008.

“Giant heeft een paar jaar geleden gekozen voor exclusieve distributie via de vakhandel”, licht Jordy Veldhuizen, Retail Support Manager Giant, toe. “We streven naar een 1-op-1 langetermijnrelatie met de dealer. In dat kader is het lastig om met een integraal dealerbestand van een retailorganisatie te werken. Het gaat ons om de ondernemer zelf, daar gaan wij een duurzame relatie mee aan.”

Giant is van mening dat de marktontwikkelingen om een meer geïntegreerde vorm van samenwerking vragen en dat dit het beste direct ingevuld kan worden tussen fabrikant en dealer. Verder wil het merk de promotie van Giant direct kunnen afstemmen op de lokale marktsituatie van de dealer.

Giant maakt hiermee een hele duidelijke en consequente keuze voor haar dealers. “Dit is ons beleid, en hier gaan we ons sterk voor maken”, aldus Veldhuizen.

Lees reacties op de weblog van tweewieler.nl

Reageer op dit artikel