nieuws

ZEG zegt IFMA gedag

Retailing

ZEG zegt IFMA gedag

KEULEN (Dsl.) – De fietsindustrie heeft de IFMA gedag gezegd. In 2010 zal de fietsbeurs geïntegreerd worden in de Intermot en zal de naam IFMA niet langer bestaan. Het wegvallen van de IFMA brengt echter geen verlichting voor het drukke beursprogramma in het najaar.

KEULEN (Dsl.) – De fietsindustrie heeft de IFMA gedag gezegd. In 2010 zal de fietsbeurs geïntegreerd worden in de Intermot en zal de naam IFMA niet langer bestaan. Het wegvallen van de IFMA brengt echter geen verlichting voor het drukke beursprogramma in het najaar.

Dat komt doordat ZEG het initiatief neemt voor een nieuwe beurs, zoals CEO Georg Honkomp aankondigde: “We moeten een nieuwe beurs creëren, op onze eigen manier, onafhankelijk van wat de grote beursorganisaties willen.” De topman van de grootste retailorganisatie in Europa deed zijn uitspraken op de ZEG-IFMA party afgelopen vrijdag.

In zijn speech, benadrukte de ZEG-baas het negatieve effect van de talloze regionale en lokale dealershows in Duitsland die plaatsvinden van midden augustus tot eind oktober. “Deze zijn zeer tijdrovend voor dealers en voor de industrie”, aldus Honkomp. Hij riep dealers op om deze shows links te laten liggen en alle ZEG-leden om beurzen van groothandels en importeurs te boycotten.

Eurobike too busy
“Onze industrie heeft een grote Duitse beurs nodig om nationale en internationale exposanten en bezoekers te kunnen bedienen. Helaas is de Messe Fredrichshafen (het onderkomen van de Eurobke, red.) te klein voor zo’n evenement. Daar is te weinig ruimte voor alle exposanten en het terrein en de wegen eromheen zijn overvol”, stel Honkomp.

Naderhand was Honkomp nog duidelijker over zijn toekomstvisie op de beurzen. “Verschillende Duitse steden zoals Hannover, München en Frankfurt hebben prachtige beurscomplexen met voldoende hotelkamers en een goede infrastructuur met snelwegen en internationale vliegvelden. Keulen heeft bij de fietsindustrie een behoorlijk negatief beeld. Wat ons betreft is het voor de IFMA over en uit. Ik vind dat wij, als vertegenwoordigers van de fietsindustrie, de verantwoordelijkheid hebben een nieuwe beurs te creëren zoals wij die willen. Als ZEG zullen we daartoe het initiatief nemen en de industrie bij elkaar roepen om samen te werken om dit te realiseren.”

Reageer op dit artikel