nieuws

Kona doneert 100 Africa Bikes

Retailing

MONACO – Kona heeft sinds 2005 duizenden Africa Bikes gedoneerd aan medewerkers van gezondheidsorganisaties in Afrika. Deze maand zal het Amerikaans-Canadese merk 100 fietsden doneren aan een waterproject van het WWF (World WildLife Fund For Nature) in Tanzania.

Kona doneert 100 Africa Bikes

MONACO – Kona heeft sinds 2005 duizenden Africa Bikes gedoneerd aan medewerkers van gezondheidsorganisaties in Afrika. Deze maand zal het Amerikaans-Canadese merk 100 fietsden doneren aan een waterproject van het WWF (World WildLife Fund For Nature) in Tanzania.

De Great Ruaha River is een van de belangrijkste bronnen van vers water in Tanzania. Sinds 1993 echter al staan grote gedeelten van deze levensader droog. Dit niet als gevolg van de wereldwijde opwarming van de aarde, maar door ongecontroleerd en slecht watermanagement.

In 2003 heeft het WWF een duurzaam en ondersteunend waterprogramma geïmplementeerd, om zo de 6,35 miljoen mensen in de regio een beter leven te kunnen bieden. Een groep van mensen die thuis zijn op het gebied van irrigatie, juridische aspecten en milieubescherming werd bereikt dat de Great Ruaha River in 2006 weer door zijn hele bedding stroomde het hele jaar door.

De riviermonitoren, die de rivier het hele jaar door in de gaten houden, moeten lange afstanden afleggen. Dankzij de Kona Africa Bikes zijn ze in staat een veel groter verloop van de rivier te volgen. Park Tools ondersteunt dit initiatief met gereedschap en smeermiddelen die de mecaniciens ter plekke gebruiken om de fietsen te onderhouden.

Reageer op dit artikel