nieuws

Centurion krijgt professionele organisatie

Retailing

Centurion krijgt professionele organisatie

BEEKBERGEN – Om het merk Centurion goed in de Benelux op de markt te kunnen zetten, is vanaf 1 september een nieuwe organisatie verantwoordelijk voor alle zaken. Berteld Bloem, Maurice Heijen en Peter Koperdraad zijn de gezichten achter Centurion. Het merk Centurion bestaat al 30 jaar en is al een aantal jaren ondergebracht bij Merida.

BEEKBERGEN – Om het merk Centurion goed in de Benelux op de markt te kunnen zetten, is vanaf 1 september een nieuwe organisatie verantwoordelijk voor alle zaken. Berteld Bloem, Maurice Heijen en Peter Koperdraad zijn de gezichten achter Centurion. Het merk Centurion bestaat al 30 jaar en is al een aantal jaren ondergebracht bij Merida.

“Centurion is hét fietsmerk voor de moderne consument die zelf wil bepalen hoe zijn of haar fiets eruit ziet. Met de concepten I-Design en U-Design kan de consument zelf een fiets samenstellen via internet of bij de dealer een keuze maken uit een ProCraft onderdelenwand”, aldus Peter Koperdraad. De fiets die via internet besteld is, wordt altijd via een Centurion dealer aan de consument afgeleverd.

“Om een merk goed in de Benelux te starten, moet er een serieuze organisatie achter staan met een Nederlands sprekende binnen- en buitendienst.” De mensen achter Centurion zijn bekende gezichten in de tweewielerbranche. Berteld Bloem werkte onder andere bij Union, Twico, Merida en BBB. Maurice Heijnen heeft ervaring opgedaan bij BBB en is, door zijn ervaring in de MTB wedstrijdsport, altijd op de hoogte van de laatste technische ontwikkelingen op fietsgebied. Samen met Bart Oosting vormt Maurice het technische ‘brein’ achter Centurion in Nederland.

Reageer op dit artikel