nieuws

Innovam Tweewielercentrum start reïntegratieproject

Retailing

Innovam Tweewielercentrum start reïntegratieproject

NIEUWEGEIN – Het Tweewielercentrum van Innovam in Nieuwegein is gestart met een regionaal reïntegratieproject. Innovam werkt hierbij samen met Divosa, de vereniging van directeuren van sociale diensten, en de gemeente Nieuwegein.

NIEUWEGEIN – Het Tweewielercentrum van Innovam in Nieuwegein is gestart met een regionaal reïntegratieproject. Innovam werkt hierbij samen met Divosa, de vereniging van directeuren van sociale diensten, en de gemeente Nieuwegein.

Divosa is met Innovam in contact gebracht via Colo, de organisatie waarin de kenniscentra voor beroepsonderwijs en bedrijfsleven zijn verenigd. Uit een onderzoek van Colo naar de personeelsbehoeften in verschillende branches, is naar voren gekomen dat er veel vraag is naar fietsenmakers in de regio Utrecht.

Divosa heeft vervolgens een ontmoeting georganiseerd tussen Innovam en de sociale diensten van de regio Utrecht. Daar is een profiel geschetst waaraan een toekomstig fietstechnicus moet voldoen. De gemeenten Nieuwegein, Houten, Vianen, IJsselstein en Lopik hebben op basis daarvan kandidaten geselecteerd. Innovam inventariseerde vacatures bij leerbedrijven en heeft de match gemaakt tussen kandidaat en leerbedrijf.

De negen kandidaten zijn half juni bij Innovam met een speciaal opleidingstraject gestart. Zij lopen deze zomer stage bij een bedrijf, waarbij het de bedoeling is dat de kandidaten uiteindelijk een contract krijgen. Tijdens de opleiding en de drie maanden durende stage behouden de kandidaten hun uitkering.

Voorafgaand aan en ook tijdens de stage, volgen de kandidaten enkele dagen extra training bij Innovam, ter aansluiting op de reguliere beroepsbegeleidende leerweg (BBL-opleiding) waarmee zij vanaf oktober verder gaan.

Reageer op dit artikel