nieuws

Bike Totaal roeit tegen de stroom in

Retailing

Bike Totaal roeit tegen de stroom in

AMERSFOORT –Bike Totaal heeft in de eerste vijf maanden van 2008 een omzetplus van ruim 4% gerealiseerd. Uitgaande van de GFK cijfers, die tot en met mei bij de vakhandel een omzetdaling van -4,3% (t.o.v. 2007) laten zien, roeit Bike Totaal tegen de stroom in.

AMERSFOORT –Bike Totaal heeft in de eerste vijf maanden van 2008 een omzetplus van ruim 4% gerealiseerd. Uitgaande van de GFK cijfers, die tot en met mei bij de vakhandel een omzetdaling van -4,3% (t.o.v. 2007) laten zien, roeit Bike Totaal tegen de stroom in.

Volgens Bike Totaal waren januari en februari erg goed (+9,6%, +23%). Maart (-16,4%) en begin april verliepen moeizamer. Enige nuance bij deze cijfers is op zijn plaats, want 2007 werd gekenmerkt door uitzonderlijk mooi voorjaarsweer. De start van de Bike Totaal Fiets10-daagse gaf de omzet een impuls, waarbij winkels 20% tot 50% meer betalende klanten konden begroeten. De omzet in mei was 20,5% hoger dan in 2007.

Bike Totaal directeur Gertjo Janssen toont zich tevreden: "Vrijwel alle aangesloten ondernemers nemen actief deel aan het communicatieplan. Men doet aan meer folders mee en verspreidt gerichter in het marktgebied. Ook de nieuwe elektrische fietsen flyer, de joint promotion en het instore relatiemagazine Fiets&Fun zijn goed ontvangen.”

De elektrische fietsen flyer is in maart huis-aan-huis verspreid in een oplage van 1,5 miljoen. Tot en met mei steeg de omzet in deze productgroep met ruim 45% ten opzichte van dezelfde periode in 2007. Tevens kregen consumenten in maart een gratis “Surprise Box” bij een proefrit bij Bike Totaal. In totaal zijn zo’n 20.000 boxen met levensmiddelen van bekende merken uitgedeeld.

Half april lag het gratis relatiemagazine "Fiets&Fun" in alle Bike Totaal winkels. “Dit instore blad is een waardevolle aanvulling op de actiefolders en catalogus,” zegt Janssen. “Deze worden immers huis-aan-huis verspreid en zijn gericht op alle potentiële kopers. Fiets&Fun is gericht op Bike Totaal klanten, die een grotere interesse in alles op fietsgebied hebben. Deze klanten waarderen het blad goed. In het consumentenonderzoek dat recent onder de lezers is uitgevoerd, geeft men een 8 als gemiddeld rapportcijfer.”

Reageer op dit artikel