nieuws

Unigarant start digitale schadeafhandeling

Retailing

Unigarant start digitale schadeafhandeling

HOOGEVEEN – Unigarant gestart met digitale schadeafhandeling voor schadeclaims op het gebied van fietsverzekeringen. Rijwielhandelaar Van Munster uit Hellendoorn heeft gisteren de eerste schadeclaim met behulp van de nieuwe dienst ingevoerd.

HOOGEVEEN – Unigarant gestart met digitale schadeafhandeling voor schadeclaims op het gebied van fietsverzekeringen. Rijwielhandelaar Van Munster uit Hellendoorn heeft gisteren de eerste schadeclaim met behulp van de nieuwe dienst ingevoerd. Alle fietshandelaren en fietsverzekering-verkopende tussenpersonen waar Unigarant zaken mee doet, kunnen de nieuwe dienst gebruiken.

Na het invoeren van de schades worden deze automatisch afgehandeld. Klanten krijgen in zeker 90 procent van de gevallen binnen enkele minuten uitsluitsel over dekking en uitkering. Met deze dienst bespaart de tussenpersoon tijd en kosten.

Gebruiksvriendelijk
Het nieuwe systeem is in staat om schadeclaims te controleren, te beoordelen of er dekking is, er een uitkering aan te koppelen en die te vertalen naar een daadwerkelijke betaling. Met digitale schadeafhandeling wil Unigarant de afhandeling sneller, efficiënter en goedkoper laten verlopen. Het uiteindelijke doel is het ontwikkelen van een gebruiksvriendelijke versie voor alle schadeverzekeringen.

Unigarant heeft het systeem met de naam Certigo Schadeafhandeling in samenwerking met softwarehuis Netaspect uit Dordrecht ontwikkeld. Na een uitvoerige interne pilot, was er in april en mei een externe pilot met twintig fietshandelaren. Zij hebben honderden schadeaangiftes ingevoerd. Op basis van hun bevindingen zijn er nog een paar aanpassingen aan het systeem geweest.

Reageer op dit artikel