nieuws

Telegraaf signaleert fraude met fietsendiefstal

Retailing

Telegraaf signaleert fraude met fietsendiefstal

AMSTERDAM – Rijwielhandelaren stellen dat het loont om een verzekerde fiets opzettelijk te laten stelen of ‘kwijt te raken’. Na diefstal mag de gedupeerde kosteloos een nieuw exemplaar uitzoeken dat zelfs meer kost dan de gestolen fiets.

AMSTERDAM – Rijwielhandelaren stellen dat het loont om een verzekerde fiets opzettelijk te laten stelen of ’kwijt te raken’. Na diefstal mag de gedupeerde kosteloos een nieuw exemplaar uitzoeken dat zelfs meer kost dan de gestolen fiets.

Afgelopen weekend meldde De Telegraaf dat volgens een aantal rijwielhandelaren verzekeraars daarmee fraude in de hand werken. Bij de aankoop van een nieuwe fiets sluiten veel kopers direct een meerjarige diefstalverzekering af via de rijwielhandelaar. Wordt de fiets binnen drie tot vier jaar gestolen, dan mag de klant, afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij, een vergelijkbare nieuwe fiets uitzoeken met een maximumprijsverschil oplopend van 10 tot 16 procent.

Volgens De Telegraaf zijn fietsverzekeraars op de hoogte van de fraudemethode, die volgens hen op het totaal van fietsdiefstallen slechts tot enkele gevallen beperkt blijft.

Reageer op dit artikel