nieuws

Gereedschappen voor pech onderweg

Retailing

Gereedschappen voor pech onderweg

Iedereen die regelmatig fietst zou zoiets bij zich moeten hebben: een gereedschappenset waarmee de meest voorkomende rijwielreparaties direct zijn uit te voeren. Het ligt voor de hand dat fietsers aan zo’n set wel verschillende eisen stellen.

Iedereen die regelmatig fietst zou zoiets bij zich moeten hebben: een gereedschappenset waarmee de meest voorkomende rijwielreparaties direct zijn uit te voeren. Het ligt voor de hand dat fietsers aan zo’n set wel verschillende eisen stellen.

De set moet allereerst gemakkelijk mee te nemen zijn en goed berekend zijn op weer en wind; het laatste betekent met name dat een grote corrosiebestendigheid wordt verlangd.

Maar het belangrijkste is natuurlijk dat zo’n set alle gereedschappen bevat die voor het verhelpen van een mankement nodig zouden kunnen zijn.

Aan al die voorwaarden voldoen met de nieuwe fietsgereedschappensets van Gedore. Volgens de fabrikant zelfs aan meer dan dat, want de sets onderscheiden zich vooral ook door de hoogwaardige kwaliteit van de Vanadium+ stalen gereedschappen die erin opgenomen zijn. Het zijn speciaal voor dit doel ontworpen tools waarmee – als het echt nodig is – gemakkelijk en veilig te sleutelen valt. 

Het idee achter deze Gedore gereedschappensets is eigenlijk hetzelfde als dat van het Zwitserse zakmes. Elke set bevat diverse simpelweg uitklapbare gereedschappen, waarmee allerlei reparaties probleemloos uitvoerbaar zijn. Er zijn twee uitvoeringen, te weten een 18- en een 20-delige set.

Bij de eerste (artikelnr. 6122-18) is gekozen voor een praktische opdeling in twee helften, waarin de gereedschappen overzichtelijk opgeborgen zijn. Het geheel is ondergebracht in een degelijk hardkunststoffen etui, met een vlakke, afgeronde vorm en zonder uitstekende delen die bij een val letsel zouden kunnen veroorzaken. In de beide covers zijn twee stevige bandenlichters geïntegreerd. Tot de setonderdelen behoren een kettingpons, twee ringsleutels (8 en 10), schroevendraaiers voor gewone en kruiskopschroeven en spaakspansleutels G14 en G15. Voorts zijn verschillende uitwisselbare inbus- en Torx-sleutels bijgeleverd, die naar keuze door de gebruiker zelf aan de set toegevoegd kunnen worden.

De 20-delige fietsset (artikelnr. 6122-20) is uiterlijk iets afwijkend, maar er zijn ongeveer dezelfde gereedschappen in opgenomen. Hier ontbreken alleen de Torx-sleutels; in plaats daarvan bevat de set ringsleutels 6, 11 en 12 en steeksleutels 8, 10, 13 en 15. Er zijn twee losse bandenlichters bijgevoegd.

De afmetingen van beide sets ontlopen elkaar niet zoveel; bij de 18-delige bedragen de maten 98x50x25 mm, terwijl de 20-delige set 94x40x35 mm meet. De nieuwe fietsgereedschappensets maken deel uit van een omvangrijk programma van gereedschappen die Gedore reeds eerder voor de rijwielenbranche op de markt bracht. Naast diverse spaakspansleutels valt daarbij onder meer te denken aan bandenrichtgereedschap en allerlei naaf-, conus-, pedaal- en voorzetsleutels.

Voor uitgebreide informatie over al deze programma-onderdelen kan contact worden opgenomen met: Technag B.V.

Reageer op dit artikel