nieuws

BOVAG: Formeel akkoord CAO

Retailing

BOVAG: Formeel akkoord CAO

BUNNIK – Alle betrokken partijen zijn formeel akkoord met de nieuwe CAO voor het Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf. Daarmee is de CAO definitief en dus ook de loonsverhoging en eenmalige uitkering per 1 april.

BUNNIK – Alle betrokken partijen zijn formeel akkoord met de nieuwe CAO voor het Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf. Daarmee is de CAO definitief en dus ook de loonsverhoging en eenmalige uitkering per 1 april.
 
Die loonsverhoging is met terugwerkende kracht per 1 april 3,5 procent. Ook hebben de meeste werknemers vanaf 23 jaar recht op een eenmalige bruto-uitkering van tweehonderd euro in april 2008. Voor werkgevers en werknemers in de sector is er nu duidelijkheid, maar BOVAG plaatst nog wel een kanttekening bij de CAO-afspraken.
 
Jos Kleiboer, hoofd van het BOVAG-stafbureau, licht toe: "De uitkomst van de onderhandelingen heeft grote gevolgen voor onze leden. Naast deze CAO-afspraken heeft de sector tevens te maken met overheidsmaatregelen die ondernemers raken, ook in hun omzet. En het totaal is erg fors. Een deel van die leden zal vergaande maatregelen moeten nemen om de loonsverhogingen te kunnen betalen."
 
BOVAG gaat de komende periode onderzoeken of het CAO-overleg in de toekomst anders moet en kan. "We willen bekijken of de huidige manier van CAO afsluiten anders en misschien nog beter kan. Maar nu is het dus van belang dat er definitief een nieuwe CAO is en dat werkgevers de CAO per direct kunnen gaan toepassen", besluit Kleiboer.
Reageer op dit artikel