nieuws

Unigarant start pilot met digitale schadeafhandeling

Retailing

Unigarant start pilot met digitale schadeafhandeling

HOOGEVEEN – Vandaag start Unigarant een externe pilot met digitale schadeafhandeling. Twintig fietshandelaren zullen de komende weken aangiftes op het gebied van fietsverzekeringen met behulp van het nieuwe systeem invoeren. De schades worden vervolgens automatisch afgehandeld.

HOOGEVEEN – Vandaag start Unigarant een externe pilot met digitale schadeafhandeling. Twintig fietshandelaren zullen de komende weken aangiftes op het gebied van fietsverzekeringen met behulp van het nieuwe systeem invoeren. De schades worden vervolgens automatisch afgehandeld.

Klanten krijgen volgens Unigarant in zeker 90 procent van de gevallen binnen enkele minuten uitsluitsel over dekking en uitkering. Het systeem is in staat om schadeclaims te controleren, te beoordelen of er dekking is, er een uitkering aan te koppelen en die te vertalen naar een daadwerkelijke betaling. Indien de pilot succesvol is zal het systeem ook uitgerold worden naar andere fietsrelaties. Daarna zal het systeem ook voor claims op het gebied van reisverzekeringen getest worden. Het uiteindelijke doel is het ontwikkelen van een gebruiksvriendelijke versie voor zowel fiets- als reisrelaties.

Met de digitale schadeafhandeling wil Unigarant de afhandeling sneller, efficiënter en goedkoper laten verlopen. Unigarant heeft het systeem met de naam Certigo Schadeafhandeling in samenwerking met softwarehuis Netaspect uit Dordrecht ontwikkeld.

Reageer op dit artikel