nieuws

Tweederde fietsers repareert lekke band zelf

Retailing

Tweederde fietsers repareert lekke band zelf

HOOGLAND – Tweederde van de fietsers (66%) repareert een lekke band zelf. Eenderde laat dat door een ander doen. Dat blijkt uit een onderzoek, dat de website Fietsen Eén Twee Drie (www.fietsen.123.nl) heeft gedaan onder haar bezoekers.

HOOGLAND – Tweederde van de fietsers (66%) repareert een lekke band zelf. Eenderde laat dat door een ander doen. Dat blijkt uit een onderzoek, dat de website Fietsen Eén Twee Drie heeft gedaan onder haar bezoekers.

In de meeste gevallen (21%) is die ander de levenspartner, een vriend of vriendin, een bekende of de buurman/buurvrouw. Toch nog altijd 13% schakelt bij een lekke band direct de fietsenmaker in. Uit een eerder onderzoek bleek, dat ruim de helft van de bezoekers (57%) per jaar één of meerdere lekke banden heeft.

Kwaliteit fietsenmakers
Over de kwaliteit van de fietsenmakers blijken de bezoekers duidelijk positief. Het resultaat is voor de fietsbranche een compliment waard. 21% beoordeelt de fietsenmakers als ‘zeer goed’, 44% als ‘goed’ en 20% als ‘redelijk’. Dus een positieve score van in totaal 84%. Sommigen achten de kwaliteit nog wel voor verbetering vatbaar: 6% vindt de kwaliteit van de fietsenbranche ‘matig’, 3% ‘slecht’ en 6% zelfs ‘zeer slecht’.

1.000 fietsenzaken
Fietsen Een Twee Drie publiceert inmiddels de gegevens van zo’n duizend fietsenzaken in Nederland en Vlaanderen op haar website. Ze zijn per plaats gerubriceerd. Ze omvatten de volledige adresgegevens, evenals een directe link naar de website van de fietswinkel. Daarnaast is er een aparte rubriek voor mobiele fietsenmakers, die in populariteit, dus in aantal, toenemen.

Reageer op dit artikel