nieuws

Nog veel subsidie beschikbaar voor opleidingen

Retailing

Nog veel subsidie beschikbaar voor opleidingen

BUNNIK – Er wordt te weinig geprofiteerd van de subsidiemogelijkheden voor met name opleidingen, aldus de stichting OOMT. Vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF) is ruim 6,7 miljoen euro subsidie beschikbaar voor de branche. Daarvan is pas 200.000 euro gebruikt. Door de subsidie worden opleidingen tot 35 procent goedkoper.

BUNNIK – Er wordt te weinig geprofiteerd van de subsidiemogelijkheden voor met name opleidingen, aldus de stichting OOMT. Vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF) is ruim 6,7 miljoen euro subsidie beschikbaar voor de branche. Daarvan is pas 200.000 euro gebruikt. Door de subsidie worden opleidingen tot 35 procent goedkoper.

“Het is ronduit zonde om dit geld te laten liggen”, aldus Jos Kleiboer, hoofd van het BOVAG-stafbureau. “Bedrijven laten zich afschrikken door de rompslomp die ze verwachten bij het aanvragen. Maar van ondernemers die wel de moeite namen, horen we heel vaak dat het daarmee echt wel meevalt.” Ondernemers zijn vaak zeer te spreken over de hulp die ze krijgen bij het indienen van de declaratie bij ConQuaestor, het administratiekantoor dat verantwoordelijk is voor de declaraties.

Het volgen van opleidingen met ESF-subsidie kan tot en met 31 juli. Declareren kan nog tot 1 september van dit jaar. Na 1 augustus betalen bedrijven weer het volle pond voor hun opleidingen. Profiteren kan dus nog vier maanden.

U kunt informatie over het aanvragen van de ESF-subsidie vinden op www.oomt.nl.

Reageer op dit artikel