nieuws

Twico (her)introduceert Fongers

Retailing

Twico (her)introduceert Fongers

VENLO – Op de druk bezochte TWICO-huisbeurs van maandag 10 maart introduceerde TWICO Retail Support een nieuwe collectie fietsen onder de naam van Fongers. Dit is een van de oudste fietsmerken in ons land, en bestaat sinds 1884.

VENLO – Op de druk bezochte TWICO-huisbeurs van maandag 10 maart introduceerde TWICO Retail Support een nieuwe collectie fietsen onder de naam van Fongers. Dit is een van de oudste fietsmerken in ons land, en bestaat sinds 1884.

Fongers is, samen met de exclusieve modellen Locarno en Santiago van Batavus en Caprice van Gazelle, een kwalitatief hoogwaardige invulling van de ruimte, ontstaan na het wegvallen van Union, in het prijssegment van € 400,- tot € 750,-.

Batavus
De Fongers fietsen worden geproduceerd onder auspiciën van Batavus, dat Fongers op exclusiviteitbasis aan TWICO zal leveren. De ondernemers van TWICO hebben daarmee een sterke troef in handen om omzet en rendement te verbeteren. Het betreft 2 modellen: de City (N3) en de City LX (N7) die in een prijsklasse van € 429,- en € 529,- zullen worden gebracht. Dit sluit aan bij de andere exclusieve modellen. Dit betekent dat TWICO een exclusieve fiets heeft met een A-merk kwaliteit.

De fietsen worden uit voorraad geleverd, waardoor de omloopsnelheid wordt verbeterd. In combinatie met een uitzonderlijke marge betekent dit méér rentabiliteit. De logistieke afhandeling loopt via Batavus.

Retro
Gekozen is voor een retro-achtige uitstraling met een klassieke kleurstelling. Hierdoor is deze fiets, ook vanwege zijn prijszetting, bereikbaar voor een breed publiek. TWICO zal Fongers in alle communicatie-uitingen doorvoeren, zodat op een breed front de consument kan kennismaken met Fongers. De eerste reacties van de TWICO-ondernemers zijn zeer positief.

Trendfietsen
Om nog directer te kunnen inspelen op de markt heeft TWICO naast Fongers ook de exclusieve  labels AMSTEL en SPARXX geïntroduceerd.
Met het merk Amstel wordt o.a. ingespeeld op trends. TWICO brengt onder dit label een tweetal fietsen op de markt: De Amstel Classic, dit is een populaire omafiets met een uitstekende marge voor € 299,-. Naast inspelen op trends wordt Amstel ingezet als margemaker. Met de Amstel Square wordt een complete N8-fiets aangeboden voor € 559,-.
De Sparxx Limited is een stoere ATB fiets voor de gelegenheidssporter voor € 499,-.

Naast de vaste contractleveranciers presenteerde zich ook het TWICO/BICO Magazijn. Voor het eerst konden de ondernemers bestellingen doen met een bestelcomputer. Speciaal voor deze gelegenheid waren de medewerkers van BICO aanwezig om de ondernemers te begeleiden bij deze nieuwe wijze van bestellen. Nieuw was ook Haibike. Dit Accell-merk pakte breed uit en genoot van een grote belangstelling.

Reageer op dit artikel