nieuws

Nieuwe namen BOVAG-afdelingen

Retailing

Nieuwe namen BOVAG-afdelingen

BUNNIK – BOVAG gaat zich nog meer profileren als sterk merk. Daarom verdwijnen de afdelingslogo’s en worden alle afdelingsnamen vervangen door nieuwe, herkenbare namen. Voor de afdeling TWB betekent dit een wijziging naar BOVAG Tweewielerbedrijven.

BUNNIK – BOVAG gaat zich nog meer profileren als sterk merk. Daarom verdwijnen de afdelingslogo’s en worden alle afdelingsnamen vervangen door nieuwe, herkenbare namen. Voor de afdeling TWB betekent dit een wijziging naar BOVAG Tweewielerbedrijven.

BOVAG heeft per 1 januari 2008 alle afdelingsnamen gewijzigd. Afkortingen als NDA en ABA en bijbehorende namen (Nederlands Dealer Associatie, Auto Bedrijven Associatie) verdwijnen om plaats te maken voor nieuwe, duidelijkere namen. Zo heet ABA vanaf 2008 BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven,  NDA gaat door het leven als BOVAG Autodealers en BBT heet gewoon BOVAG Tankstations.
Dylan Weggeman, hoofd communicatie van BOVAG, vindt de nieuwe namen ‘een natuurlijke beweging’. “BOVAG is langzaam naar deze situatie toegegroeid. De aparte identiteiten ondermijnden de kracht van het BOVAG-merk. Door alle afdelingen vol onder BOVAG te scharen, kunnen de leden nadrukkelijker profiteren van BOVAG als krachtig merk. Een afkorting als VAN betekent niets voor de klant van een rijschool, BOVAG des te meer. Daarom verdwijnen de aparte afdelingslogo’s. Alle leden mogen vanaf nu met het algemene BOVAG-logo naar buiten treden.”

BOVAG wil meer als een front naar buiten treden, legt bondsvoorzitter Jan Ploeg uit. ‘BOVAG heeft een naamsbekendheid van 95 procent. Door de versnippering tegen te gaan, kunnen leden zich nog duidelijker profileren als BOVAG. Onze leden hebben een bijzondere positie in de markt en dat kan beter benadrukt worden door als een geheel te opereren.’

Oud en nieuw:
ABA    BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven
AMR    BOVAG Caravan- & Camperbedrijven
AVL    BOVAG Verhuurbedrijven
AWB    BOVAG Aanhangwagenbedrijven
BBT    BOVAG Tankstations
MOTOR    BOVAG Motorbedrijven
NDA    BOVAG Autodealers
TET    BOVAG Truck- & Trailerbedrijven
TWB    BOVAG Tweewielerbedrijven
VAN    BOVAG Rijscholen
VNM    BOVAG Revisiebedrijven
WAS    BOVAG Autowasbedrijven

Reageer op dit artikel