nieuws

BikeLife kiest voor TWICO Retail Support

Retailing

BikeLife kiest voor TWICO Retail Support

VENLO – Op 19 december zijn Twico Retail Support en BikeLife een samenwerkingsovereenkomst aangegaan.

VENLO – Op 19 december zijn Twico Retail Support en BikeLife een samenwerkingsovereenkomst aangegaan.

In 2007 namen Alex Kapma en Johan Wekema de rechten van de BikeLife-licenties over. Naast de eigenaar van BikeLife Nederland zijn Alex Kapma en Johan Wekema sinds 1994 eigenaar van BikeLife Roden.

De BikeLife-winkels richten zich op het hogere segment. Bij toerfietsers, amateurwielrenners en professionals is Bikelife geen onbekende. De merken die de BikeLife winkels voeren zijn onder anderen BMC, Colnago, Eddy Merkx, Ridley en Stevens.

Na een jaar de bij Bikelife aangesloten ondernemers te hebben ondersteund, vinden Alex Kapma en Johan Wekema het tijd om deze ondersteuning verder te professionaliseren.

“Gezien onze ervaringen met organisaties in het verleden, zijn wij zeer kritisch naar de verschillende retailorganisaties geweest en zijn bij onze keuze zeker niet over een nacht ijs gegaan. Na de verschillende organisaties bezocht te hebben en ons te hebben verdiept in hun werkwijze, is onze keuze gevallen op TWICO. TWICO geeft ons het beste gevoel”,  aldus Alex en Johan.

“Enerzijds omdat TWICO nog steeds een organisatie van, voor en door ondernemers is, en anderzijds omdat er bij TWICO mensen rondlopen, die  marketingtechnisch het beste in staat zijn om het gedachtegoed van Bikelife over de bühne te brengen. TWICO een professionele organisatie, die ons naast marketing bij kan staan op het gebied van inkoop, financieringen, marktonderzoek, bedrijfsvergelijkingen, acquisitie en bedrijfsoverdracht.”

“In overleg met de bij ons aangesloten winkels heeft dit ons doen besluiten om op
19 december een samenwerkingsovereenkomst met Twico te tekenen. Wij zijn van mening dat wij in Twico een partner hebben gevonden waarmee we samen Bikelife als een volwaardige formule in het high-end segment in Nederland verder kunnen uitrollen”.

Reageer op dit artikel