nieuws

Eefje Klein overleden

Retailing

Eefje Klein overleden

HEELSUM – Op vrijdagochtend 23 november is Eefje Klein – Van Roekel overleden. Zij was al geruime tijd ziek. Eefje is 68 jaar geworden.

HEELSUM – Op vrijdagochtend 23 november is Eefje Klein – Van Roekel overleden. Zij was al geruime tijd ziek.  Eefje is 68 jaar geworden.

Eefje Klein stond te boek als een vakvrouw met het hart voor de tweewielerbranche op de juiste plaats. Binnen de sector heeft zij jarenlang een zeer actieve rol gespeeld. Zo was zij sinds 1988 niet alleen bestuurslid van de afdeling Tweewielerbedrijven van de BOVAG, maar had ook jarenlang zitting in de Sociale Commissie en de Mobiliteitscommissie die het Hoofdbestuur van de BOVAG adviseren.

Zij was 10 jaar bestuurslid van de Stichting Tweewieler Branche Belangen. Ook op internationaal terrein is zij bestuurlijk actief geweest: Meer dan tien jaar was zij afgevaardigde namens Nederland in het bestuur van de European Twowheel Retailers Association (ETRA), de Europese koepelorganisatie voor ondernemersorganisaties op het gebied van de tweewielerbranche.

Verder heeft Eefje jarenlang deel uitgemaakt van de Redactiecommissie van het vakblad Tweewieler.

Buiten haar vele activiteiten voor de BOVAG was zij vele jaren secretaris van het Heelsums koor, de laatste jaren voorzitter en ouderling van de Nederlands Hervormde Kerk in de gemeente Heelsum. De laatste vijf jaar was ze voor deze kerk wijkcontactpersoon. In de jaren negentig was zij daarenboven ook bestuurslid en secretaris van de winkeliersvereniging Heelsum "Unicum".

Het was dan ook niet voor niets dat Eefje op op 13 februari 2006 door Hare Majesteit benoemd werd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Tijdens de BOVAG Tweewielerbranchedag ontving zij de onderscheiding uit handen van de burgemeester Hoffscholte van Aalsmeer. Een onderscheiding waar ze oprecht trots op was.

De uitvaart van Eefje vindt aanstaande woensdagmiddag plaats in Heelsum.

De redactie van Tweewieler wenst Kees, familie en nabestaanden heel veel sterkte in deze moeilijke periode.

Reageer op dit artikel