nieuws

Biretco-opvolger van Ron te Riele heet Henk de Vreeze

Retailing

Biretco-opvolger van Ron te Riele heet Henk de Vreeze

BREDA – Per 1 december 2007 treedt bij Biretco Henk de Vreeze in dienst als de nieuwe Chief Executive Officer. Hij volgt Ron te Riele op die in maart dit jaar zijn functie neerlegde.

BREDA – Per 1 december 2007 treedt bij Biretco Henk de Vreeze in dienst als de nieuwe Chief Executive Officer. Hij volgt Ron te Riele op die in maart dit jaar zijn functie neerlegde.

Henk de Vreeze is afkomstig uit de bruin- en witgoedbranche waar hij 3.5 jaar aan het roer stond als CEO van de retailorganisatie Nederlandse Expert Groep B.V. Bij deze organisatie zijn 190 winkels aangesloten met een jaarlijkse consumentenomzet van € 400 miljoen. In juni stapte De Vreeze op bij Expert in verband met verschillen van inzicht over het te voeren beleid. De Vreeze stond sinds oktober 2003 aan het roer bij de formule.

Voordat De Vreeze aantrad bij Expert is hij, als commercieel directeur, 10 jaar lang actief geweest binnen Formido (Bouwmarktketen) en daarvoor 20 jaar in diverse commerciële functies bij de Hema. De Vreeze is 57 jaar.

“De ambities van de Vreeze sluiten goed aan bij de ambities van de marktleider op fietsgebied. De nieuwe CEO wil de formules en overige samenwerkingsverbanden van Biretco nog sterker positioneren en profileren binnen de Nederlandse, Belgische en Duitse markt. Hiervoor zal hij een strategisch plan opstellen waarin de optimalisatie van het rendement van de winkels centraal staat,” licht communicatiemanager Daphne Höckel toe.

Op 1 december 2007 zal De Vreeze aantreden als CEO van Biretco naast Erik de Geus,(Chief Financial Officer).

Reageer op dit artikel