nieuws

Voorzitter Europees Parlement krijgt fiets

Retailing

Voorzitter Europees Parlement krijgt fiets

GENT (België) – Volgens ETRA is het Europees Parlement in toenemende mate betrokken bij vermindering van de milieubelasting en dan met name de belasting die vervoer met zich meebrengt. Dat concludeert de Europese belangenorganisatie voor de tweewielerhandel (ETRA: European Twowheel Retailers Association) na de Europese Mobiliteitsweek die afgelopen week plaatsvond. ETRA heeft deze gelegenheid aangegrepen om de voorzitter van het Europees Parlement, Hans-Gert Pöttering, een fiets aan te bieden.

GENT (België) – Volgens ETRA is het Europees Parlement in toenemende mate betrokken bij vermindering van de milieubelasting en dan met name de belasting die vervoer met zich meebrengt. Dat concludeert de Europese belangenorganisatie voor de tweewielerhandel (ETRA: European Twowheel Retailers Association) na de Europese Mobiliteitsweek die afgelopen week plaatsvond. ETRA heeft deze gelegenheid aangegrepen om de voorzitter van het Europees Parlement, Hans-Gert Pöttering, een fiets aan te bieden.

Op woensdag 19 september kreeg Pöttering een Velo-city bike bij de entree van het Europees Parlement. Dit model is speciaal ontwikkeld voor overheden. ETRA vice-president Wim van Vliet en secretaris Annick Roetynck boden de fiets aan. Van Vliet beloofde daarbij dat als Pöttering binnen een jaar zijn banden zou verslijten, deze gratis worden vervangen. MEP (Member of the European Parliament) Michael Cramer had als verrassing de routebeschrijving van het Duitse deel van de Iron Curtain Trail bij zich voor de voorzitter. Cramer is de drijvende kracht achter dit lange-afstandsfietspad dat uiteindelijk de Barentsz zee zal verbinden met de Zwarte Zee.

Tocht op elektrische fietsen
De overhandiging van de Velo-city bike was tevens de start van een tocht door Brussel voor leden van het Europees Parlement op elektrische fietsen, georganiseerd door ETRA. Pöttering zei daarover: “Het Europese Parlement is toegewijd aan het milieu. Initiatieven zoals de elektrische fiets bevorderen de duurzaamheid van vervoer.” Vijfendertig MEP’s fietsten mee op de toertocht. In de middag werden de elektrische fietsen, waaronder ook enige vouwfietsen, tentoongesteld in het Parlement. Die trokken veel aandacht. De fietsen waren beschikbaar gesteld door Accell Group, Giant, Flyer, Schwinn, EBD E-move, Binbike, en Vélécaventure.

Meer nieuws over ETRA

Reageer op dit artikel