nieuws

Union breidt uit richting Duitsland en België

Retailing

Union breidt uit richting Duitsland en België

SCHIEDAM – De afzet van Union ontstijgt de Nederlandse grenzen. Binnenkort wordt het Nederlandse merk geëxporteerd naar Duitsland en België, in samenwerking met grossiers uit die landen.

SCHIEDAM – De afzet van Union ontstijgt de Nederlandse grenzen. Binnenkort wordt het Nederlandse merk geëxporteerd naar Duitsland en België, in samenwerking met grossiers uit die landen.

In Nederland worden de fietsen van Union in de markt gezet via Halfords en Fietsplus, ieder met hun eigen collecties. Producent Dutch Bicycle Group is er van overtuigd dat het merk ook in andere landen succesvol vermarkt kan worden. “We gaan met Union naar Duitsland via de groothandel Hartje. In België werken we samen met De Scheemeaker uit Brugge. Net als in Nederland gaan we specifieke collecties maken voor deze klanten,” licht DBG-directeur Henny van Rijswijk toe.
Hartje is zich als Duitse groothandel meer en meer in de Nederlandse markt aan het manifesteren, maar zal Union hier niet gaan leveren, gezien de contracten van DBG met Twico en Halfords.

De Duitse vakhandel kon op de IFMA al kennismaken met de fietsen van Union, waaronder een prototype van een elektrisch aangedreven moederfiets (zie foto). Of deze daadwerkelijk in productie genomen wordt, is afhankelijk van de Union-afnemers van DBG.

 

Reageer op dit artikel