nieuws

TWICO en BICO slaan handen weer ineen

Retailing

TWICO en BICO slaan handen weer ineen

SEVENUM – Na een samenwerking van ruim dertien jaar tussen TWICO en BICO werd deze samenwerking in 2005 verbroken. Tijdens de IFMA in Keulen zijn de banden definitief aangehaald en is een hernieuwde samenwerkingsovereenkomst gesloten.

SEVENUM – Na een samenwerking van ruim dertien jaar tussen TWICO en BICO werd deze samenwerking in 2005 verbroken. Tijdens de IFMA in Keulen zijn de banden definitief aangehaald en is een hernieuwde samenwerkingsovereenkomst gesloten.

Nadat de twee retailorganisaties hun eigen weg gingen, zijn ze de afgelopen jaren vooral druk geweest met het professionaliseren van hun interne operatie. BICO (ca. 550 aangesloten winkels in Duitsland) heeft zich de afgelopen twee jaar voornamelijk geconcentreerd op inkoop en logistiek. De TWICO-organisatie (110 aangesloten winkels) heeft het afgelopen jaar geïnvesteerd in een nieuwe FIETSPLUS-formule die in 2008 zal worden uitgerold.

Op de IMFA kwamen TWICO-directeur Adriaan Vriens (rechts op de foto) en Helmuth Sova (BICO) overeen, dat ze met ingang van 2008 weer intensief zullen gaan samenwerken.

"Voor BICO betekent dit, dat zij gebruik kan maken van de kennis en ervaring op gebied van winkelformules. Voor de aangesloten ondernemers van TWICO (FIETSPLUS en de TWICO Inkoopgroep) betekent dit dat zij met ingang van 2008 kunnen profiteren van het inkoopvoordeel dat BICO/TWICO hen biedt door middel van de bundeling van inkoopvolume en het centrale magazijn," aldus Vriens

Reageer op dit artikel