nieuws

Geert Vermeer benoemd tot voorzitter Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Retailing

Geert Vermeer benoemd tot voorzitter Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

DEN HAAG – Geert Vermeer is bij Koninklijk Besluit benoemd tot Voorzitter van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD). De Kroonbenoeming volgt op de voordracht van het algemeen bestuur van het HBD van 7 maart 2007. Geert Vermeer is de opvolger van Bert Kolkman, die sinds 1997 voorzitter van het HBD was.

DEN HAAG – Geert Vermeer is bij Koninklijk Besluit benoemd tot Voorzitter van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD). De Kroonbenoeming volgt op de voordracht van het algemeen bestuur van het HBD van 7 maart 2007.  Geert Vermeer is de opvolger van Bert Kolkman, die sinds 1997 voorzitter van het HBD was.

Met zijn benoeming krijgt het HBD een ervaren bestuurder. Zo was Vermeer vice-voorzitter en waarnemend Bondsvoorzitter van de BOVAG en is hij thans nog lid van het hoofdbestuur van de BOVAG. De heer Vermeer is tevens voorzitter van de Nederlandse Dealerassociatie (NDA) alsmede  van de Stichting ‘People meet People’. Naast zijn bestuurlijke ervaring vervulde hij vele managementfuncties zowel in de autobranche als binnen de detailhandel. Hij was directeur van Twico en enige tijd voorzitter van het Retail Platform Tweewielers.

Verbeteren zichtbaarheid HBD
Vermeer ziet het verbeteren van de zichtbaarheid van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel als een van zijn belangrijkste taken. “Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel doet bijzonder belangrijk werk voor de detailhandel, maar opereert lang niet altijd zichtbaar. Ik zie het als mijn taak om de contacten met de vele brancheverenigingen en met de individuele ondernemingen verder te intensiveren. Een goede communicatiestrategie is daarbij het sleutelwoord”

Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel ontwikkelt onder meer waardevolle instrumenten om winkelcriminaliteit te bestrijden, geeft lokale adviezen met betrekking tot ruimtelijke ordening en werkt aan het verminderen van de regeldruk. Zo is onlangs een sectorbrede afspraak gemaakt waardoor vrijwel de gehele detailhandelssector is vrijgesteld van de verplichtingen uit het Besluit Verpakkingen. “Dat laatste is een mooi voorbeeld. Het was bij veel ondernemers niet bekend dat er allerlei verplichtingen op hen afkwamen met als totale kosten zo’n 60 miljoen euro. Dit is slechts één voorbeeld waar het HBD zich sterk voor gemaakt heeft en dat mag best wat vaker gezegd worden”, aldus Geert Vermeer.

Gezonde sector
Binnen het Hoofdbedrijfschap Detailhandel werken ondernemers- en werknemersorganisaties samen aan een professionele en gezonde sector waarin het goed ondernemen en werken is. Het HBD omvat de gehele detailhandel. Deze sector is met ruim 125.000 detailhandelsondernemingen en ca. 750.000 werkzame personen, een van de grootste werkgevers van Nederland.

Reageer op dit artikel