nieuws

René Takens: derde termijn als Colibi president

Retailing

René Takens: derde termijn als Colibi president

MÜNCHEN (D) – Tijdens de Algemene Vergadering in juni hebben de Colibi-leden Réne Takens, CEO van de Accell Group, unaniem herkozen tot hun president. Het wordt zijn derde driejaarlijkse termijn.

MÜNCHEN (D) – Tijdens de Algemene Vergadering in juni hebben de Colibi-leden Réne Takens, CEO van de Accell Group, unaniem herkozen tot hun president. Het wordt zijn derde driejaarlijkse termijn.

“Europese organisaties als Colibi vormen een platform voor de professionele nationale fietsorganisaties. Hier wisselen ze niet alleen cruciale marktinformatie, regelgeving en promotionele informatie uit, ze geven ook opvolging aan Europese richtlijnen en verdedigen bestaande posities en strategieën. Ik voel me vereerd door de unanieme steun van de Colibi-leden,” zegt Takens in een reactie.

Gedurende de afgelopen periode zijn Bulgarije en Hongarije* toegetreden tot Colibi. Takens: “De Europese fietsindustrie brengt veilige, comfortabele en aansprekende producten op de markt. Voor zover we kunnen, zien we het als onze plicht om een bijdrage te leveren aan de realisatie van een fietsvriendelijk klimaat. We weten ons daarbij gesteund door de wetenschap dat de fiets de meest milieuvriendelijke, energiezuinige, stille en gezonde mobiliteitsvorm op wielen is. Daarom blijven we lobbyen bij nationale en Europese autoriteiten voor een betere integratie van de fiets in hun beleid en bewustwording van de hoge potentie van de fiets.”

*) Andere Colibi (1973) leden zijn: Oostenrijk, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Portugal en Spanje.

Reageer op dit artikel