nieuws

Fotoconflict Biretco-Wim van Vliet leidt tot KiKa-schenking

Retailing

Fotoconflict Biretco-Wim van Vliet leidt tot KiKa-schenking

BREDA- Een aantal jaren geleden is tussen Wim van Vliet en de toenmalige Biretco-directeur Ron te Riele een slepend conflict ontstaan over een gebruik van beeldmateriaal. Na het vetrek van Te Riele konden de beide partijen het wel eens worden en dat leidde tot een schenking aan de stichting KiKa (kinderen kankervrij).

BREDA- Een aantal jaren geleden is tussen Wim van Vliet en de toenmalige Biretco-directeur Ron te Riele een slepend conflict ontstaan over een gebruik van beeldmateriaal. Na het vetrek van Te Riele konden de beide partijen het wel eens worden en dat leidde tot een schenking aan de stichting KiKa (kinderen kankervrij).

Foto’s van winkels, die door Van Vliet gemaakt waren, werden zonder zijn toestemming door Te Riele gebruikt, die echter op het standpunt stond dat de foto’s eigendom van Biretco waren. Pogingen om deze kwestie te schikken liepen bij herhaling op niets uit. Kort na het vertrek van de voormalige Biretco-directeur heeft Wim van Vliet nogmaals geprobeerd de slepende zaak uit te praten en dit keer met succes.

"Er is toen opnieuw overleg geweest tussen Erik de Geus (financieel directeur van Biretco, red.) en mij en na een constructief overleg kwam Biretco met een passende oplossing. Er zal een gesprek plaatsvinden tussen de directie van BOVAG en Biretco om de onderlinge verhouding te verbeteren," aldus Van Vliet. "Bovendien heeft Biretco een schikkingsbedrag betaald voor het gebruik van de foto’s. Dat bedrag is ter beschikking gesteld van het kinderfonds KiKa, een stichting die onderzoek doet naar kanker bij kinderen.

KiKa-ambassadeur Rob Beset toonde zich zeer verheugd met het bedrag dat hij in ontvangst mocht nemen van Van Vliet, die blij is dat het fotoconflict nu uit de wereld is.

Reageer op dit artikel