nieuws

Fietserbond houdt actieweek Mijn Slechtste Fietspad

Retailing

Fietserbond houdt actieweek Mijn Slechtste Fietspad

UTRECHT – Deze week plaatsen lokale afdelingen van de Fietsersbond in het hele land speciale waarschuwingsborden bij gevaarlijke plekken in het fietspad. Ook plaatsen ze borden bij opgeloste knelpunten. Bij het meldpunt ‘Mijn slechtste Fietspad’ kwamen de afgelopen twee jaar 15.000 meldingen over 5.000 locaties binnen.

UTRECHT – Deze week plaatsen lokale afdelingen van de Fietsersbond in het hele land speciale waarschuwingsborden bij gevaarlijke plekken in het fietspad. Ook plaatsen ze borden bij opgeloste knelpunten. Bij het meldpunt ‘Mijn slechtste Fietspad’ kwamen de afgelopen twee jaar 15.000 meldingen over 5.000 locaties binnen.

Hiervan zijn inmiddels 1.000 klachten opgelost. Deze week voeren lokale afdelingen van de bond actie om de klachten extra onder de aandacht van gemeenten en andere wegbeheerders te brengen. De landelijke aftrap was afgelopen vrijdag in Haarlem. Hugo van Steenhoven, directeur van de Fietsersbond, plaatste daar samen met Haarlemse fietsers een aantal borden. Hij fietste met een aantal Haarlemse politici en Fietsersbonders langs een aantal knelpunten om borden te plaatsen. Ook gingen ze naar een basisschool, die compleet uitliep om aandacht te vragen voor de slechte fietsvoorzieningen rondom de school.

De meeste klachten  bij het meldpunt ‘Mijn slechtste Fietspad’ gaan over slecht wegdek: hobbels door boomwortels, gleuven op tegelpaden, paaltjes op het fietspad en kuilen door putten. Dit slechte onderhoud levert niet alleen veel ergernis op, maar is ook gevaarlijk. Jaarlijks gebeuren naar schatting 20.000 eenzijdige ongevallen door slecht wegdek. Ook komen er veel klachten over gevaarlijke verkeerssituaties zoals te smalle fietspaden, het ontbreken van fietspaden en gevaarlijke kruisingen.
Meer informatie over het meldpunt ‘Mijn slechtste Fietspad’ en tijden en locaties van de andere acties staan op de site van de Fietsersbond.

Reageer op dit artikel