nieuws

Opstapdag elektrisch ondersteunde fietsen

Retailing

Opstapdag elektrisch ondersteunde fietsen

Begin mei heeft de vijfde Opstapdag elektrisch ondersteunde fietsen plaatsgevonden. De dag was weer een groot succes, mede dankzij het weer: zonnig met een flinke wind. Ideaal om te testen.

Volgens organisator Ruud Worm van elektrischefietsen.com kwamen de bezoekers wat gelijkmatiger dan de voorgaande jaren. “Ook ’s ochtends vroeg stonden al direct mensen te trappelen om op de pedalen te mogen.” In totaal hebben zo’n 2.000 mensen de elektrisch ondersteunde fietsen getest op het circuit van Sportpark Zielhorst in Amersfoort.

Zoals voorgaande jaren kwamen de bezoekers weer uit heel Nederland en zelfs België. Worm: “Sommigen hadden een treinreis van vier uur achter de rug.” Hem viel het hoge informatiegehalte van de bezoekers op. “De deelnemers aan de Opstapdag komen steeds beter geïnformeerd naar Amersfoort. Meestal weten ze al wat voor fiets ze willen. Ook ouderen worden blijkbaar steeds handiger in het zoeken op internet.”

Het grootste pluspunt aan de Opstapdag vinden de meeste bezoekers dat zoveel modellen en merken elektrisch ondersteunde fietsen bij elkaar staan. Zo wordt het extra makkelijk om te vergelijken. De aanwezige merken waren: Antec, Avancer, Batavus, Ecotrade, Easy-Bikes, E-Move, EZee, Flyer, Gazelle, Greenbike, Giant, Koga-Miyata, LINbike, Qwic, Sachs(Hudson) , Sparta en Union.

Reageer op dit artikel