nieuws

Batavus betaalt domeinnamen aan Tweewielercentrum met fietsen

Retailing

Batavus betaalt domeinnamen aan Tweewielercentrum met fietsen

HEERENVEEN – Batavus heeft vier elektrische fietsen, de Padova Easy, geschonken aan het Tweewielercentrum van Innovam. Oorzaak van deze overhandiging was een door Ron Haker opgestarte veiling van domeinnamen.

HEERENVEEN – Batavus heeft vier elektrische fietsen, de Padova Easy, geschonken aan het Tweewielercentrum van Innovam. Oorzaak van deze overhandiging was een door Ron Haker opgestarte veiling van domeinnamen.

Jaren geleden heeft Tweewielercolumnist Ron Haker een aantal aan elektrische fietsen gerelateerde domeinnamen voor internetsites laten registreren. In het verleden heeft hij ze al eens aan mogelijk geïnteresseerde ondernemers aangeboden, maar vond geen concrete belangstelling.

Enkele weken geleden besloot Haker op zijn weblog de namen te gaan veilen. Een deel van de opbrengst wilde hij schenken aan het Innovam Tweewielercentrum in Nieuwegein. “Maar zij hadden liever materialen of producten dan geld. Daarom ‘betaalt’ Batavus, als hoogste bieder, de domeinnamen nu gedeeltelijk in de vorm van vier Padova’s,” aldus Haker.

In het bijzijn van Batavusdirecteur Rob Beset en Klaas Weerstand, vice-voorzitter van de BOVAG afdeling Tweewielerbedrijven, nam Sjoerd Rijpkema namens het Innovam Tweewielercentrum de fietsen in ontvangst. “We zijn hier heel blij mee en gaan ze zeker actief inzetten bij onze trainingen,” reageerde Rijpkema. Hij sprak de verwachting uit dat de fietsen vergaand gedemonteerd zullen worden. “Wat betreft de techniek gaan we altijd zo diep mogelijk.”

Als blijk van dank voor zijn initiatief kreeg Ron Haker van Rijpkema een waardecheque overhandigd, waarmee de etaleur twee dagen van het Tweewielercentrum gebruik kan maken om een training of workshop te geven.

Reageer op dit artikel