nieuws

Omroepen krijgen aandacht voor de fiets

Retailing

Omroepen krijgen aandacht voor de fiets

HILVERSUM – De fiets komt steeds meer in de belangstelling van de Hilversumse omroepen. In het kader van de Meimaand Fietsmaand is RTL4 afgelopen zondag gestart met het programma ‘Nederland Fietst’. Vervolgens heeft SBS6 ‘Nederland Fietsland’ in voorbereiding, dat gepland staat voor het voorjaar van 2008.

HILVERSUM – De fiets komt steeds meer in de belangstelling van de Hilversumse omroepen. In het kader van de Meimaand Fietsmaand is RTL4 afgelopen zondag gestart met het programma ‘Nederland Fietst’. Vervolgens heeft SBS6 ‘Nederland Fietsland’ in voorbereiding, dat gepland staat voor het voorjaar van 2008.

Het RTL-programma Nederland Fietst laat zien hoe leuk fietsen in eigen land is. In een negen-delige serie fietsen de presentatoren Pascalle van Egeraat en Ruben Dingemans (foto) met een bekende Nederlander langs zijn of haar favoriete plekjes van Nederland.

De kijker krijgt informatie over leuke leuke fietsarrangementen, tips over fietsen, bewegen en gezonde voeding. Sinds 15 april is het programma iedere zondag op RTL-4 te zien om 16.15 uur, vóór het populaire Life & Cooking.

Ook SBS6 heeft serieuze plannen om met een fietsprogramma op de buis te komen: ‘Nederland Fietsland’. Aanvankelijk ook voor de komende maanden, maar bij nader inzien is het programma doorgeschoven naar begin 2008. In ‘Nederland Fietsland’ rijdt presentatrice Mariette Fehmer in zes uitzendingen een fietstocht van 445 kilometer van Groningen naar Breda .

Onderweg haken gasten aan om te praten over hun fietspassie. Deze gesprekken worden afgewisseld met info over fietsen, verzekeringen, gezondheid en veiligheid. In iedere uitzending geeft zij drie fietsen weg: aan een kindertehuis, mensen die duidelijk veel te zwaar zijn, of aan een gezin in een achterstandswijk.

Reageer op dit artikel