nieuws

MTV gaat dragen van valhelm promoten

Retailing

MTV gaat dragen van valhelm promoten

AMSTERDAM – Met het televisieprogramma ‘Scoots & Helmets’ zal de popzender TMF vanaf 10 mei het (goed) dragen van een valhelm onder de aandacht brengen. Het programma is een gezamenlijke actie van TMF, RAI Vereniging, het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en Veilig Verkeer Nederland.

AMSTERDAM – Met het televisieprogramma ‘Scoots & Helmets’ zal de popzender TMF vanaf 10 mei het (goed) dragen van een valhelm onder de aandacht brengen. Het programma is een gezamenlijke actie van TMF, RAI Vereniging, het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en Veilig Verkeer Nederland.

Van 10 mei t/m 7 juni zal TMF op donderdagavond om 21.00 uur ‘Scoots & Helmets’ gaan uitzenden. Later in de week zal de uitzending een aantal keren herhaald worden. Het programma wordt gepresenteerd door MTV’s populairste VJ’s Nikkie Plessen (foto) en Valerio Zeno en gaat over de nieuwste scooters, de hipste gadgets, de politiefuik en de strijd om de ‘Meest Behendige Pizzakoerier van Nederland’.

Als rode draad door het programma loopt het thema veiligheid in het algemeen en het dragen van een valhelm in het bijzonder. Uit onderzoek blijkt dat jongeren het helmgebruik steeds minder serieus nemen. In vergelijking met 2005 is het helmgebruik in 2006 met enkele procenten terug gelopen.

Hoewel nog steeds 90,8% van de bromfietsbestuurders wél een helm draagt, is deze negatieve tendens onwenselijk. Vandaar dat RAI Vereniging, Veilig Verkeer Nederland, Verkeer en Waterstaat en MTV de krachten gebundeld hebben om het dragen van een valhelm onder jongeren te promoten, omdat vooral deze doelgroep dat minder nauw neemt.

Volgende week don is de Wereldverkeersveiligheidweek en in het kader daarvan zal Camiel Eurling, minister van Verkeer en Waterstaat op donderdag in het TMF-programma ‘Reaction’ zijn opwachting maken, dat ook door Nikkie en Valerio gepresenteerd wordt. Dit zal tevens de kick-off vormen van ‘Scoots & Helmets’.

Reageer op dit artikel