nieuws

Minister Eurlings laat fiets checken

Retailing

Minister Eurlings laat fiets checken

DEN HAAG – Gisteren gaf minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat het officiële startschot voor de Wereld Verkeersveiligheidsweek. Op het Spuiplein in Den Haag heeft de minister samen met tientallen kinderen zijn fiets aan een grondige controle, de BOVAG Fiets Check, laten onderwerpen.

DEN HAAG – Gisteren gaf minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat het officiële startschot voor de Wereld Verkeersveiligheidsweek. Op het Spuiplein in Den Haag heeft de minister samen met tientallen kinderen zijn fiets aan een grondige controle, de BOVAG Fiets Check, laten onderwerpen.

De rest van de week zal BOVAG-afdeling Tweewielerbedrijven in samenwerking met aangesloten fietsenmakers Fiets Checks uitvoeren op basisscholen en middelbare scholen in heel Nederland.

Fiets Check Actie
De Fiets Check is een initiatief van BOVAG. Doel is om kinderen én hun ouders bewust te laten worden van het belang van een veilig vervoersmiddel op de openbare weg. De eventuele mankementen, zoals remmen die niet goed werken of reflectoren die niet op de juiste plaatsen zitten, kunnen hier direct verholpen worden, zodat de kinderen weer veilig naar huis kunnen fietsen. Fietsers, met name kinderen, zijn een kwetsbare groep in het verkeer. Kinderen rijden vaak rond op onveilige fietsen, waardoor fietsen gevaarlijker wordt.

Reageer op dit artikel