nieuws

Ron te Riele: ‘Ze hebben me gevraagd te blijven’

Retailing

Ron te Riele: ‘Ze hebben me gevraagd te blijven’

BREDA – De berichten dat aan het vertrek van Ron te Riele een conflict met compagnon Erik de Geus ten grondslag zou liggen, wordt door beide betrokkenen stellig ontkend. Volgens de ex-directeur van Biretco was het zijn eigen beslissing om de aandelen te verkopen.

BREDA – De berichten dat aan het vertrek van Ron te Riele een conflict met compagnon Erik de Geus ten grondslag zou liggen, wordt door beide betrokkenen stellig ontkend. Volgens de ex-directeur van Biretco was het zijn eigen beslissing om de aandelen te verkopen.

Ron te Riele was not amused toen hij op Tweewieler.nl las dat zijn positie onhoudbaar geworden zou zijn na een vermeend intern conflict met financieel directeur De Geus. "Ik weet niet waar dat vandaan komt, maar het is totale onzin. Er is helemaal geen conflict. Ik heb besloten mijn aandelen te verkopen, omdat ik zelf wilde stoppen. En met Erik de Geus heb ik zeker geen conflict," reageert Te Riele.

Volgens de scheidend directeur zijn er tijdens de start van Biretco doelstellingen geformuleerd die in een periode van zeven jaar bereikt moesten zijn en na drie jaar al gerealiseerd waren. "Ik heb een kerngezond bedrijf achtergelaten. Ik had 13% van de aandelen, De Geus ook. En Zeeman bezat 65% van de aandelen. Het was de opzet dat De Geus en ik op een zeker moment ieder 33% van de aandelen in ons bezit zouden krijgen. Daarover zijn we vorig jaar al in gesprek gegaan en toen heb ik aangegeven te willen stoppen. Mijn taak zit er op bij Biretco. Ik heb er 12,5 jaar gewerkt en het waren tropenjaren. Ik heb mezelf altijd ten doel gesteld om rond mijn 50e te stoppen. Ik ben nu 51 jaar, het is mooi geweest. Mijn aandelen zijn verkocht aan Jan Zeeman, die nu tussen de 70 en 80% bezit."

De uitleg van Te Riele staat haaks op de vele berichten en signalen die de redactie van Tweewieler uit diverse betrouwbare bronnen bereikt hebben. Deze wijzen namelijk wel degelijk op een intern conflict. Zonder het van elkaar te weten vullen de bronnen elkaar aan, wat de betrouwbaarheid van die berichten ten goede komt.

"Die signalen kunnen niet van de aandeelhouders komen en ook niet van de Raad van Commissarissen. Ze hebben zelfs gevraagd of ik wilde blijven. Dat is het enige juiste verhaal, niets meer en niets minder," aldus Te Riele, die de berichtgeving van Tweewieler als natrappen ervaart. "Jullie hebben wel vaker aan mij getwijfeld. Ik voel me beschadigd en vind dat ik dit niet verdien."

Ook Eric de Geus zegt van geen conflict te weten. "Ik heb altijd prima met Ron samengewerkt. Natuurlijk waren er wel eens discussies, maar van een conflict was geen sprake. Over het terugtreden van Ron werd intern al langer gesproken. Het is helemaal zijn eigen beslissing geweest. We hebben het zo lang mogelijk stil gehouden, daarom kan ik me wel voorstellen dat dit in de branche als een verrassing komt."

Reageer op dit artikel