nieuws

Ron te Riele legt functie bij Biretco neer

Retailing

Ron te Riele legt functie bij Biretco neer

BREDA – Ron te Riele legt zijn functie als Chief Executive Officer van de Bike Retail Company (Biretco) per 1 maart neer. Naar een geschikte opvolger wordt gezocht.

BREDA – Ron te Riele legt zijn functie als Chief Executive Officer van de Bike Retail Company (Biretco) per 1 maart neer. Naar een geschikte opvolger wordt gezocht.

De directie van Biretco bestaat uit twee statutair directeuren, Ron te Riele, CEO en Erik de Geus, CFO (Chief Financial Officer). Laatstgenoemde zal de taken en verantwoordelijkheden van Ron te Riele als statutair directeur voorlopig waarnemen.

De Raad van Commissarissen verwacht binnen afzienbare termijn te kunnen voorzien in de vacature die ontstaat door het vertrek van Ron te Riele. Otto van Leeuwen, President Commissaris van Biretco, zal gedurende deze termijn als adviseur en gedelegeerd commissaris beschikbaar zijn. Ron te Riele blijft nog een periode beschikbaar voor overdracht van de lopende zaken.

Ron te Riele trad 12,5 jaar geleden in dienst bij Euretco Tweewielers, toentertijd een onderdeel van Euretco Retail, en heeft de winkelformules Profile ‘de fietsspecialist’, Fietswereld en Bonus Bikes met succes in de markt gezet. In 2004 werd Euretco Tweewielers verzelfstandigd en ging via een management buy-out verder als Biretco, waarbij Ron te Riele algemeen directeur werd en zijn compagnon Erik de Geus financieel directeur.

Ze beschikten beiden over een gelijk aandelenpakket, maar het was investeerder Jan Zeeman, die als grootaandeelhouder deze stap daadwerkelijk mogelijk maakte. Ron te Riele heeft Euretco Tweewielers/Biretco groot gemaakt tot een retailorganisatie die in Europa 765 winkels vertegenwoordigt. De bij Biretco aangesloten winkels zijn goed voor een omzet van ± € 325 miljoen.

Maar Te Riele had een werkwijze die binnen de fietsenbranche herhaaldelijk tot conflicten en soms ook gerechtelijke procedures leidden. De kritiek op zijn manier van werken groeide gestaag, niet alleen in de branche maar uiteindelijk ook binnen zijn eigen organisatie. Een intern conflict met zijn zakelijke partner De Geus heeft uiteindelijk ertoe geleid dat Te Riele’s positie onhoudbaar werd en hij besloten heeft zijn aandelen over te dragen en Biretco te verlaten.

Reageer op dit artikel