nieuws

Paul Burger neemt een time-out en verlaat Halfords

Retailing

Paul Burger neemt een time-out en verlaat Halfords

VEENENDAAL – Per 1 juni gaat algemeen directeur Paul Burger Halfords verlaten. Hij zal worden opgevolgd door Willem Marcelissen, die voorheen Manager Inkoop was.

VEENENDAAL – Per 1 juni gaat algemeen directeur Paul Burger Halfords verlaten. Hij zal worden opgevolgd door Willem Marcelissen, die voorheen Manager Inkoop was.

Als hij op 1 juni Halfords gaat verlaten heeft Paul Burger er exact 9 jaar en vier maanden gewerkt. Vorig jaar al heeft hij aan de Raad van Comissarissen zijn voornemen bekend gemaakt. “Ik heb aan gegeven dat ik mijn leven een andere wending wil geven. Ik ben toe aan een time out. Ik zou internationaler willen werken en winkels hebben wel mijn liefde, maar het kan ook goed zijn dat ik buiten de retail aan de slag ga,” licht Burger toe.

Wat hij gaat doen weet Burger zelf nog niet. Hij wil eerst van een lange zomer gaan genieten en houdt tot die tijd eventuele reacties en aanbiedingen af. “Vanaf het najaar ben ik weer beschikbaar. Tot die tijd ga ik alles eens rustig overdenken. Of ik naar Biretco ga, nu Ron te Riele daar weg is? Nee, zeker niet. Daar ligt mijn ambitie niet.”

De aankondiging van Burger’s vertrek volgt kort op de spraakmakende Halfords-advertentie in De Telegraaf, waarin de algemeen directeur zich heeft laten interviewen. “Dat was geen Paul Burger-actie, maar Halfordsbeleid dat er al jaren lang op gericht is om een positie te verwerven in het middensegment van de fietsenverkoop. Wij blijven bij fabrikanten aan de deur kloppen voor samenwerking, niet zozeer om dezelfde collectie te verkopen maar eigen modellen, zoals we dat met Union ook doen. We hebben recent nog met Accell gesproken, maar die zien geen mogelijkheden. En dus blijven we ons roeren in dit segment. Mijn opvolger, Willem Marcelissen, zal wat dat betreft dezelfde lijn voort zetten.”

Reageer op dit artikel