nieuws

Tweewielercentrum in teken van dienstbaarheid

Retailing

Tweewielercentrum in teken van dienstbaarheid

NIEUWEGEIN – Met een open huis en diverse workshops heeft Innovam op 15 februari het nieuwe Tweewielercentrum officieel geopend. Tijdens de opening werd een structurele samenwerking tussen Innovam en het ROC Midden-Nederland officieel bekrachtigd.

NIEUWEGEIN – Met een open huis en diverse workshops heeft Innovam op 15 februari het nieuwe Tweewielercentrum officieel geopend. Tijdens de opening werd een structurele samenwerking tussen Innovam en het ROC Midden-Nederland officieel bekrachtigd.

Het Innovam Tweewielercentrum moet een nieuwe impuls geven aan scholing en training van verkooppersoneel en technici in de totale tweewielerbranche. Dus niet alleen in de fietsenbranche, maar ook in de gemotoriseerde tak van bromfietsen, scooters en motoren. Het eigen trainingscentrum is gerealiseerd dankzij steun van stichting OOMT, BOVAG-afdeling Tweewielerbedrijven en de Stichting Tweewieler Branchebelangen.

Met de opening van het Tweewielercentrum wordt gehoor gegeven aan een toenemende vraag om structurele aandacht voor tweewieleropleidingen en trainingen gestalte te geven. “De tweewielerbranche was vaak te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken,” erkende Innovam’s commercieel directeur Dirk Schmidt, die in dit verband ook sprak van een kip-ei probleem, omdat de animo voor de geboden trainingen vanuit de branche in het verleden niet altijd even groot was. Belangrijk pluspunt aan dit Tweewielercentrum is ook de samenwerking met het ROC Midden Nederland, dat regelmatig gebruik gaat maken van de nieuwe faciliteiten.

Schmidt ziet in dit samenwerkingsverband een belangrijke basis om de dienstverlening van het Tweewielercentrum uit te rollen over andere ROC’s in Nederland. “De samenwerking met ROC Midden-Nederland legt een solide fundament onder de kosten, bezetting en mogelijkheden. Zonder deze basis zou de realisatie van het Tweewielercentrum niet mogelijk geweest zijn,” aldus Schmidt.

Bernard Fransen, voorzitter College van Bestuur van het ROC Midden-Nederland, zei op zijn beurt dat het ROC dankzij het Tweewielercentrum in staat zal zijn de innovaties in de tweewielerbranche bij te houden. “Dat kunnen wij nooit op eigen kracht. Doordat we nu met nieuwe spullen kunnen werken worden niet alleen de leerlingen maar ook de docenten enthousiaster. Een motiverend voorbeeld van hoe het moet.”

Reageer op dit artikel