nieuws

Gazelle leert dealers omgaan met internetaanbieders

Retailing

Gazelle leert dealers omgaan met internetaanbieders

DIEREN – Gazelle gaat door middel van speciale trainingen hun dealers ondersteunen in de concurrentiestrijd met internetaanbieders. De trainingen vinden plaats op Gazelle Dealerdagen, die in februari en maart in het land georganiseerd worden.

DIEREN – Gazelle gaat door middel van speciale trainingen hun dealers ondersteunen in de concurrentiestrijd met internetaanbieders. De trainingen vinden plaats op Gazelle Dealerdagen, die in februari en maart in het land georganiseerd worden.

Veel dealers zien zich geconfronteerd met klanten die hen wijzen op internetaanbiedingen en hoge kortingen. Ook komt het voor dat consumenten zich in de winkel oriënteren en vervolgens via internet hun fiets aanschaffen, de zogenaamde groep ‘shoppers’.

Gazelle vindt het de hoogste tijd om dealers te leren hiermee om te gaan en organiseert daarom op verschillende locaties in Nederland de Gazelle Dealerdag, met als thema “Hoe verkoop ik mijn toegevoegde waarde als Gazelle-dealer ten opzichte van aanbieders op internet?”

Tijdens deze actieve dag wordt geïllustreerd hoe de dealer zijn meerwaarde voor de consument kan concretiseren en overbrengen. Met als doel een betere gesprekspartner te zijn voor klanten in zijn winkel, dat uiteindelijk moet resulteren in hogere verkoopcijfers. In de opzet van de dag is ervoor gekozen om intensief te werken in kleine groepen, zodat er veel individuele aandacht is.

Programma Gazelle Dealerdag 2007
Ochtend:
• Welke meerwaarde biedt een Gazelle dealer ten opzichte van internet?
• Wat is daarvan de concrete waarde voor de consument?
• Verkooptechnieken: hoe is de meerwaarde van een Gazelle dealer beter te gebruiken tijdens het verkoopgesprek over Gazelle fietsen in de winkel?

Middag:
• Het toetsen van de koopintentie
• De kunst van het “zuinig praten”
• Beter onderhandelen over prijs, korting en inruil

Locaties
Veldhoven: maandag 5 of dinsdag 6 februari 2007
Amsterdam: maandag 12 of dinsdag 13 februari 2007
Steenwijk: maandag 19 of dinsdag 20 februari 2007
Papendrecht: maandag 26 of dinsdag 27 februari 2007
Klarenbeek: maandag 5 of dinsdag 6 maart 2007

Reageer op dit artikel