nieuws

Comeback Tweewielertechnicus van het Jaar in 2007

Retailing

Comeback Tweewielertechnicus van het Jaar in 2007

NIEUWEGEIN – De verkiezing Tweewielertechnicus van het Jaar is, na een interval van bijna twee jaar, weer terug van weg geweest. De verkiezing wordt mogelijk gemaakt door stichting OOMT en georganiseerd door Innovam, dat de inschrijving voor de verkiezing inmiddels geopend heeft.

NIEUWEGEIN – De verkiezing Tweewielertechnicus van het Jaar is, na een interval van bijna twee jaar, weer terug van weg geweest. De verkiezing wordt mogelijk gemaakt door stichting OOMT en georganiseerd door Innovam, dat de inschrijving voor de verkiezing inmiddels geopend heeft.

Vaktechnische cracks op het gebied van fietsen en/of bromfietsen kunnen zich tot 8 januari aanmelden. De verkiezing van de Tweewielertechnicus van het Jaar is voor bedoeld om het ambachtelijke van het vak uit te dragen en monteurs te stimuleren. Er wordt weer gestreden om de titels Beste Fietstechnicus van het Jaar en Beste Bromfietstechnicus van het Jaar.

De winnaars van deze titels krijgen niet alleen aandacht, prijzen en publiciteit, ze worden ook gevraagd een gastdocentschap te geven. “We zoeken ambassadeurs van het vak en met zo’n gastdocentschap wordt daar echt invulling aan gegeven,” zegt communicatiemedewerkster Carmen Langerak. “De winnende technici hoeven dat uiteraard niet helemaal alleen te doen. Ze worden daarin bij gestaan door een trainer van Innovam. Voor de winnaars een mooie kans om zichzelf verder te ontwikkelen.”

Aanmelden kan via Innovam. De eerste voorrondes vinden plaats op 30 januari de Innovamvestigingen. Op maandag 12 februari vindt de halve finale plaats, bestaande uit een vaktechnische praktijktoets, in het fonkelnieuwe Tweewielercentrum van Innovam in Nieuwegein. De halve finalisten kunnen hier tevens een officieel BKS-certificaat halen.

De definitieve beslissing zal uiteindelijk uitgevochten worden op maandag 12 maart bij Innovam in Nieuwegein. In de finale zal de parate vaktechnische kennis van de finalisten op de proef gesteld worden, door middel van een quiz. De winnaars van deze finale mogen zich vanaf dan Fietstechnicus en Bromfietstechnicus van het Jaar 2007 noemen.

Reageer op dit artikel