nieuws

‘Toekomst Cycleurope in Nederland rooskleuriger dan ooit

Retailing

‘Toekomst Cycleurope in Nederland rooskleuriger dan ooit

ENSCHEDE – In reactie op de geruchtenstroom, die op gang gekomen is naar aanleiding van problemen bij de Cycleurope Group in Frankrijk, reageert Maurice Jacobs dat Cycleurope Benelux niet in de gevarenzone zit.

ENSCHEDE – In reactie op de geruchtenstroom, die op gang gekomen is naar aanleiding van problemen bij de Cycleurope Group in Frankrijk, reageert Maurice Jacobs dat Cycleurope Benelux niet in de gevarenzone zit.

“Sterker nog, we hebben nog nooit zo’n goede orderportefeuille gehad als dit jaar.” Jacobs erkent dat het rommelt bij het hoofdkantoor in Frankrijk. Als oorzaak noemt hij onder andere het wegvallen van Decathlon als klant en de ontwikkeling dat branchevreemde klanten van Cycleurope in toenemende mate kiezen voor fabrikanten uit China. “Het verlies van dit soort orders vang je niet zomaar op. Daardoor is er een veel te grote overhead ontstaan, die nog dateert uit de gloriejaren van Cycles Peugeot. Wij hebben in Nederland Peugeot met succes kunnen vervangen door Puch. Op de Franse thuismarkt bleek dat een stuk moeilijker,” aldus Jacobs.

In Nederland en België is Cycleurope momenteel goed voor 50.000 fietsen op jaarbasis, verdeeld over de merken Puch, Gitane en Bianchi. “Eigenlijk draaien wij bijzonder goed, maar omdat wij direct onder Cycleurope Frankrijk vallen, hebben wij te maken met een behoorlijke afdracht ten behoeve van de overhead. Dat drukt ons resultaat, maar over onze verkoopresultaten heerst totaal geen ontevredenheid. Ik zie de toekomst van Cycleurope Benelux rooskleuriger dan ooit in.”

Over de geruchten met betrekking tot een mogelijke verkoop van Bianchi kon Jacobs niets zeggen. “Ik hoor die verhalen ook, maar ik weet er niets van af. Ik heb intern nog geen signalen ontvangen die in die richting wijzigen, maar je weet hoe het gaat bij grote bedrijven. Daar gebeurt wel eens wat. Het is naïef om te denken dat de verkoop van Bianchi uitgesloten zou zijn. Maar het zou met het zou ons wel aan het hart gaan, want met Bianchi hebben we wel een bijzondere affiniteit.”

Reageer op dit artikel