nieuws

Bijna-verdubbeling Profile-winkels in aantocht

Retailing

Bijna-verdubbeling Profile-winkels in aantocht

BREDA – Biretco, eigenaar van de Profile-formule, is van plan het aantal Profile-winkels uit te breiden van 275 naar 475. Dit als een strategisch antwoord op de voorgenomen uitbreiding die Halfords in juni van dit jaar aankondigde.

BREDA – Biretco, eigenaar van de Profile-formule, is van plan het aantal Profile-winkels uit te breiden van 275 naar 475. Dit als een strategisch antwoord op de voorgenomen uitbreiding die Halfords in juni van dit jaar aankondigde.

Halfords wil van 150 winkels groeien naar minstens 200 in 2010. Volgens Ron te Riele, directeur Biretco, is de uitbreiding van Profile het antwoord op de expansiedrift van Halfords. “Het is Biretco’s missie een gezond en effectief detailhandelskanaal te handhaven. Een verdere uitbreiding van ons Profile-netwerk is van belang voor onze leveranciers om een doelgericht afzetkanaal te kunnen garanderen. Met het detailhandelskanaal garanderen we tevens de juiste after sales voor de consument. Hierin onderscheiden we ons van de Halford-winkels.”

Biretco wil in elke plaats met meer dan 17.500 inwoners een Profile-winkel realiseren. Volgens Te Riele zijn er in Nederland nog minstens 200 plaatsen die aan deze voorwaarde voldoen en waar dus nog een Profile-winkel gerealiseerd kan worden. Met een groei naar 475 Profile-winkels verstevigt Biretco zijn greep op de Nederlandse en Europese fietsenmarkt nog verder.

Reageer op dit artikel