nieuws

BOVAG-voorzitter Jack Schueler overleden

Retailing

BOVAG-voorzitter Jack Schueler overleden

BUNNIK – Jack Schueler, voorzitter van BOVAG, is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden. Al in 2004 openbaarde zich een ernstige ziekte waarvan hij later goed leek te herstellen.

BUNNIK – Jack Schueler, voorzitter van BOVAG, is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden. Al in 2004 openbaarde zich een ernstige ziekte waarvan hij later goed leek te herstellen. In het voorjaar van 2006 werd Jack Schueler echter opnieuw ziek. Ditmaal bleek dat ondanks alle inspanningen herstel niet meer mogelijk was.

Jack Schueler heeft een indrukwekkend bestuursverleden bij BOVAG, dat begin 2004 werd bekroond met het bondsvoorzittersschap. Eind dit jaar zou hij zijn eerste termijn afsluiten.
De erudiete Schueler stond bekend om zijn grote dossierkennis, zijn integere manier van opereren en zijn beminnelijke karakter. Deze combinatie van eigenschappen maakte hem tot een zeer succesvol bestuurder, die keer op keer moeilijke kwesties tot een voor alle betrokkenen bevredigend einde wist te brengen.

BOVAG-directeur Koos Burgman: ‘Jack Schueler was een man die gezag afdwong. Hij bouwde dat gezag zorgvuldig op door zich zeer grondig te verdiepen in zaken die voor BOVAG en haar leden van belang waren. Hij had aandacht voor grote lijnen maar ook voor details. Jack was bovendien recht door zee. Hij zei waar het op stond en draaide er niet omheen. Hij liep niet weg voor moeilijke boodschappen. BOVAG en de branche verliezen met het overlijden van Jack Schueler een fantastische stuurman.’
De afscheidsplechtigheid vindt aanstaande donderdag plaats.

Reageer op dit artikel