nieuws

Geen tweewielers in Nota Mobiliteit

Retailing

AMSTERDAM/BUNNIK – In de Nota Mobiliteit wordt met geen woord gerept over de rol die gemotoriseerde en niet-gemotoriseerde tweewielers kunnen spelen in de mobiliteitsketen. In de Toekomstagenda Milieu ontbreken elektrische fietsen zelfs totaal.

AMSTERDAM/BUNNIK – In de Nota Mobiliteit wordt met geen woord gerept over de rol die gemotoriseerde en niet-gemotoriseerde tweewielers kunnen spelen in de mobiliteitsketen. In de Toekomstagenda Milieu ontbreken elektrische fietsen zelfs totaal. Dat betreurt Peter Janssen, directeur van de RAI Vereniging, zeer. “Wij zouden graag zien dat de baten van het fietsgebruik, zoals minder files, minder vervuiling en verbetering van de gezondheid, meer aandacht krijgen. Te denken valt bijvoorbeeld aan het stimuleren van veilige fietsroutes voor schoolkinderen en een integratie en de aanstaande OV-chipkaart en de OV-fietspas.” Met name het feit dat kinderen tegenwoordig steeds vaker met de auto voor de deur van de school worden gedropt, baart zorgen. “In het kader van ‘jong geleerd, oud gedaan’, is het van belang dat kinderen niet vervreemden van de fiets”, aldus Stef Stock van RAI Vereniging. Reden te meer om de politiek eens flink wakker te schudden. RAI Vereniging en BOVAG hebben gezamenlijk in de aanloop naar de verkiezingen van 22 november in een brief aan alle politieke partijen aangegeven wat er moet gebeuren om Nederland mobieler, schoner en veiliger te maken. Die brief gaat vooral over auto’s, maar ook het gebruik van gemotoriseerde tweewielers en (elektrische) fietsen wordt onder de aandacht gebracht.

Reageer op dit artikel