nieuws

Fuji uiteindelijk toch naar Biretco

Retailing

Fuji uiteindelijk toch naar Biretco

BREDA – Op 4 juli heeft Biretco het importschap van Fuji Bikes overgenomen van E+W Trading. Daarmee zijn lang lopende onderhandelingen definitief afgerond. Dat Fuji naar Biretco zou gaan hing al geruime tijd in de lucht.

BREDA – Op 4 juli heeft Biretco het importschap van Fuji Bikes overgenomen van E+W Trading. Daarmee zijn lang lopende onderhandelingen definitief afgerond. Dat Fuji naar Biretco zou gaan hing al geruime tijd in de lucht. Voor de inkoopshow in het najaar van 2005 stond de presentatie van Fuji voor de Profile-ondernemers al op de agenda, maar ging destijds niet door.
De uiteindelijke overeenstemming heeft dus tot begin juli op zich laten wachten. Fuji is naast Univega het tweede fietsmerk waar Biretco exclusief distributeur van is, naast uiteraard de private labelmerken. John Willemsen, Bike Totaalondernemer en directeur van E+W Trading haalde Fuji Bikes in 1999 naar Nederland en bouwde vanuit Limburg gestaag aan de naamsbekendheid van het merk. Volgens Willemsen is nu de tijd rijp Fuji over te dragen aan een marktpartij, die Fuji op een hoger commercieel plan kan brengen. “Hiervoor is Biretco de aangewezen organisatie. Zij zijn in staat om het merk Fuji op professionele wijze, landelijk en in een door hen geselecteerde formule de kans te geven om net zo groot te worden als in andere landen,”aldus Willemsen. Biretco-directeur Ron te Riele ziet Fuji als een waardevolle aanvulling. “Fuji is in Nederland misschien nog niet zo een bekend fietsmerk, in Duitsland, de USA en Azië is dat het des te meer. Het merk bestaat al sinds 1899 en staat voor hoge kwaliteit, innovatie in techniek en materiaal en een prachtig design dat zich kan meten met de topmerken op fietsgebied,” aldus Te Riele. “Volgens ons is Fuji precies de aanvulling die we nodig hadden binnen de merkportfolio van Profile ‘de Fietsspecialist’ dat nu bestaat uit een tweetal eigen merken die zich richten op de onderkant van het middensegment en het middensegment en een aantal A-merken. Een high-end exclusief A-merk is dan een logische keuze.”
De collectie bestaat uit verschillende modellen mountainbikes, hybridefietsen, racefietsen, cruisers en BMX fietsen. Speciaal voor Biretco is naast het internationale Fuji programma een eigen collectie hybride- en stadsfietsen voor de Benelux samengesteld. De Profile-ondernemer wordt niet belast met voorraad, maar hoeft van elk model slechts één exemplaar in de winkel te hebben staan. Biretco houdt de Fuji voorraad zelf in beheer en levert direct aan de ondernemer uit wanneer er een model verkocht is. De Fuji collectie wordt op 28 augustus, tijdens de Biretco inkoopbeurs, gepresenteerd aan de Profile ondernemers. In oktober zullen de eerste modellen in de winkels staan.

Reageer op dit artikel