nieuws

Biretco daagt Emobo voor de rechter inzake Altrix

Retailing

Biretco daagt Emobo voor de rechter inzake Altrix

‘S-HERTOGENBOSCH – Op 18 september zal in ‘s-Hertogenbosch het kort geding dienen dat door Biretco tegen Emobo aangespannen is. De retailorganisatie is van mening dat de door Emobo gevoerde merknaam Altrix teveel op Biretco’s huismerk Altra lijkt en derhalve voor verwarring in de markt zorgt.

’S-HERTOGENBOSCH – Op 18 september zal in ’s-Hertogenbosch het kort geding dienen dat door Biretco tegen Emobo aangespannen is. De retailorganisatie is van mening dat de door Emobo gevoerde merknaam Altrix teveel op Biretco’s huismerk Altra lijkt en derhalve voor verwarring in de markt zorgt.
Biretco wil dat Emobo stopt met het voeren van het fietsmerk Altrix en eist stopzetting binnen 30 dagen op straffe van € 10.000,- per dag per overtreding. “We betreuren het dat Biretco geen enkele poging heeft gedaan om eerst met ons tot een gesprek te komen, maar zich van begin af aan zich zeer dreigend heeft opgesteld door middel van gerechtelijke procedures en andere gerechtelijke stappen. Hun handelswijze heeft er in ieder geval toe geleid dat Emobo schade heeft geleden,” zegt Emobo-directeur Paul Bol.
Emobo is al eerder door Biretco gesommeerd te stoppen met Altrix, waarmee het sinds oktober 2005 op de Nederlandse markt actief is. Sindsdien zijn alle inspanningen om de Nederlandse vakhandel te betreden op een laag pitje gezet. “Voor ons is het van groot belang om de naam Altrix in de toekomst te kunnen blijven voeren en we zijn dus blij dat er na zeven maanden van getouwtrek een einde lijkt te komen aan deze zaak”
Biretco-directeur Ron te Riele ontkent dat er geen pogingen ondernomen zijn. "Wij zijn door een merkenbureau er op gewezen dat Altrix in de markt was, en daarop heeft onze jurist Frank van de Watering getracht om tot een gesprek te komen. Dat is niet gelukt, waardoor wij deze wel weg wel moeten bewandelen. Ik weet dat wij de naam tegen hebben, maar we hebben het echt geprobeerd om te praten."

Reageer op dit artikel