nieuws

Langverwacht tweewielercentrum opent in september

Retailing

Langverwacht tweewielercentrum opent in september

NIEUWEGEIN – In september opent het eerste tweewielercentrum voor BBL-leerlingen bij Innovam in Nieuwegein. Het centrum zorgt voor een professionalisering van de fiets-, bromfiets- en motorfietsopleidingen en is een gezamenlijk initiatief van ROC Midden Nederland, Innovam en BOVAG.

NIEUWEGEIN – In september opent het eerste tweewielercentrum voor BBL-leerlingen bij Innovam in Nieuwegein. Het centrum zorgt voor een professionalisering van de fiets-, bromfiets- en motorfietsopleidingen en is een gezamenlijk initiatief van ROC Midden Nederland, Innovam en BOVAG.
Door de vele technische ontwikkelingen in de tweewielerbranche is het noodzakelijk dat er jonge mensen blijven instromen op ROC’s die het vak willen leren. Zij horen hiervoor praktijkgerichte trainingen te kunnen volgen in speciaal daarvoor ingerichte ruimtes. BOVAG signaleerde bovendien dat er te weinig vakmensen de branche instroomden. Maurice Manders, secretaris Tweewielerbedrijf: “Het hoog gekwalificeerde centrum kan het beroep up-to-date houden. We hopen dat het voor jongeren weer aantrekkelijk wordt het vak te leren.” Naast het nieuwe Innovam tweewielercentrum verzorgen in heel Nederland twaalf ROC’s de opleiding tot fiets-, bromfiets- en motormonteur voor BBL-leerlingen.

Reageer op dit artikel