nieuws

Giant Europe en Hebie sluiten zich bij ETRA aan

Retailing

Giant Europe en Hebie sluiten zich bij ETRA aan

BRUSSEL (B) – Giant en Hebie hebben zich aangesloten bij de European Twhoweel Retailers Association (ETRA). De handelsorganisatie van tweewielerdetaillisten, waarin ook de BOVAG vertegenwoordigd is, is blij met de toetreding van de Taiwanese fietsenfabrikant en de Duitse onderdelenproducent.

BRUSSEL (B) – Giant en Hebie hebben zich aangesloten bij de European Twhoweel Retailers Association (ETRA). De handelsorganisatie van tweewielerdetaillisten, waarin ook de BOVAG vertegenwoordigd is, is blij met de toetreding van de Taiwanese fietsenfabrikant en de Duitse onderdelenproducent. Giant Europe en Hebie ondersteunen zo de Europese lobbyactiviteiten van de ETRA, waar uiteindelijk de tweewielerdetaillisten baat bij hebben.
“Met hun lidmaatschap onderstrepen beide bedrijven het belang dat zij hechten aan een sterk dealernetwerk voor de marketing en distributie van hun producten,” zegt ETRA-secretaris Annick Roetynck. Als motivatie voor hun beslissing om zich bij de ETRA aan te sluiten zegt Giant-president Tony Lo: “We zijn altijd onder de indruk geweest van het goede werk dat de ETRA verricht heeft in het belang van de tweewieler retailers en voor de promotie van fietsen in Europa. Wij zien onszelf als een dealerondersteunende onderneming, daarom staan we open om activiteiten te ondersteuenen die de retailers helpen nog succesvoller te zijn.”
Volgens ETRA is de tijd voor politieke druk op de Europese Commissie om het fietsen in Europa te promoten nog nooit zo gunstig geweest. “De lobby voor zaken als infrastructuur, verkeersveiligheid, taxatie, productkwaliteit, etc. moet daarom geïntensiveerd worden. De energiecrisis, transport, milieu en gezondheidsaspecten zijn bijna dagelijks in het nieuws. De media-aandacht gaat gepaard met een groeiende publieke bewustwording. De ETRA is ervan overtuigd dat dit gaat leiden tot acties bij de Europese autoriteiten,” aldus Roetynck.

Reageer op dit artikel