nieuws

Opschudding rondom bedrijfsfietsenplan Medisch Spectrum Twente

Retailing

Opschudding rondom bedrijfsfietsenplan Medisch Spectrum Twente

ENSCHEDE – Afgelopen weekend is commotie ontstaan over het bedrijfsfietsenplan van het Medisch Spectrum Twente in samenwerking met Nationale Fiets Projecten (NFP). Medewerkers van het ziekenhuis kunnen via het werk een fiets aanschaffen met 15% korting en krijgen die niet uitgeleverd via de reguliere vakhandel maar via Fietszakelijk.nl.

ENSCHEDE – Afgelopen weekend is commotie ontstaan over het bedrijfsfietsenplan van het Medisch Spectrum Twente in samenwerking met Nationale Fiets Projecten (NFP). Medewerkers van het ziekenhuis kunnen via het werk een fiets aanschaffen met 15% korting en krijgen die niet uitgeleverd via de reguliere vakhandel maar via Fietszakelijk.nl.
Dat de reguliere vakhandel van levering uitgesloten wordt is Van Kortenhof in Hengelo in het verkeerde keelgat geschoten en heeft zaterdag een verontruste e-mail verstuurd naar alle grote fietsfabrikanten en retailorganisaties. “Als dit werkelijk zo is, dan is dit het einde van de branche. Ik vraag me af hoe sterk fietsfabrikanten nu achter hun dealernetwerk gaan staan,” aldus Miranda van Kortenhof namens de Van Kortenhof Groep.
Biretco-directeur Ron te Riele schaarde zich direct achter Van Kortenhof en heeft Gazelle, Batavus, Sparta, Koga-Miyata en Giant via e-mail om opheldering gevraagd. “Welke stappen gaat u ondernemen, zodat jullie producten niet te verkrijgen zijn via Fietszakelijk.nl? Bent u bereid om aan de OR en de personeelsvereniging van het ziekenhuis Twente een brief te sturen dat fietsen die gekocht zijn via Fietszakelijk.nl niet in aanmerking komen voor de normaal geldende fabrieksgarantie, die alleen bij de vakhandel gegarandeerd kan worden?” aldus Te Riele.
Hij heeft ook een soortgelijke brief naar de BOVAG gestuurd, maar gaat daarin nog een stap verder. Het stoort Te Riele dat de BOVAG NFP als een zakelijke partner (lees: sponsor van de BOVAG Tweewielerbranchedag) accepteert. “Indien er inderdaad via de internetwinkel Fietszakelijk.nl rechtstreeks fietsen door NFP aan de consument uitgeleverd worden, ziet de BOVAG NFP dan nog steeds als een zakelijke partner? En moet de huidige voorzitter niet zijn conclusies trekken en aftreden,” vraagt Te Riele zich af.
In een eerste reactie zei Gazelle-directeur Ruud Sjamaar de zaak eerst nader te willen onderzoeken. “Wij staan achter onze vakhandel en vinden dit soort activiteiten ongewenst. Dit is niet wat wij voor ons A-merk Gazelle willen,” verklaart Sjamaar.

Reageer op dit artikel