nieuws

Fietszakelijk.nl onbekend en onbemind bij fietsfabrikanten

Retailing

Fietszakelijk.nl onbekend en onbemind bij fietsfabrikanten

HEERENVEEN – Tot afgelopen weekend was Fietszakelijk.nl een onbekende internetacitiviteit voor fietsfabrikanten. Dat blijkt uit reacties op vragen, die door Biretco-directeur Ron te Riele gesteld zijn naar aanleiding van het bedrijfsfietsenplan van NFP voor Medisch Spectrum Twente.

HEERENVEEN – Tot afgelopen weekend was Fietszakelijk.nl een onbekende internetacitiviteit voor fietsfabrikanten. Dat blijkt uit reacties op vragen, die door Biretco-directeur Ron te Riele gesteld zijn naar aanleiding van het bedrijfsfietsenplan van NFP voor Medisch Spectrum Twente.
NFP organiseert de uitlevering van fietsen via hun eigen internetactiviteit Fietszakelijk.nl, die de fietsen  vervolgens niet zelf, maar via internetwinkels laat afleveren bij de medewerkers van MS Twente. ”Batavus levert niet aan Fietszakelijk.nl en neemt leveringen ook niet in aanvraag gezien de kwalitatieve en kwantitatieve criteria verbonden aan het Batavus-contract. Wij kiezen onverkort voor de distributie van Batavus-merkfietsen via de erkende Batavus-dealer binnen het vakhandelskanaal,” aldus directeur Rob Beset.
In soortgelijke bewoordingen heeft ook Koga-Miyata directeur Wouter Jager zich uitgelaten. “Er is Koga alles aan gelegen om haar exclusieve karakter en distributie te waarborgen De aflevering van Koga fietsen mag uitsluitend bij officiële, vakkundige Koga dealers plaats vinden. De directie van het ziekenhuis Twente zal hier op gewezen worden.”
Sparta-directeur Huub Snellen zit op dezelfde lijn: “Wij leveren deze onderneming niet en overwegen dat ook niet. Wij zijn als fabrikant te allen tijde gehouden tot het verlenen van fabrieksgarantie. Het naar behoren rijklaar maken, de juiste service en een correcte garantieafhandeling zijn zaken die uitsluitend door de vakhandel gegarandeerd kunnen worden. Desgewenst willen wij de directie van het ziekenhuis daar met nadruk op wijzen.”
Ron te Riele zegt op zijn beurt niet onder de indruk te zijn van de toelichting die NFP-directeur Bob Dijksma gegeven heeft. “In onze ogen levert NFP wel degelijk rechtstreeks aan de consument. Men gebruikt hier een zogenaamde internetwinkel voor, die men onder eigen regie exploiteert. Om een vergelijk te maken kan het toch ook niet zo zijn dat bijvoorbeeld Biretco, Bike Totaal, Twico, ZEG en/of BOVAG een eigen internetwinkel gaan opstarten, waarbij zij structureel rechtstreeks A-merk fietsen gaan verkopen van het reguliere assortiment van de bestaande winkels aan de consument en dan met kortingen tussen de 16% en 25%? Kortom, de heer Dijksma zal met betere argumenten moeten komen om aan te tonen dat hij daadwerkelijk een partner is voor de vakhandel.”

Reageer op dit artikel