nieuws

Biretco in de achtervolging bij Emobo over Altrix

Retailing

Biretco in de achtervolging bij Emobo over Altrix

MAASHEES – Emobo, importeur van de Hongaarse Altrix fietsen, is door Biretco gesommeerd te stoppen met de verkoop van hun fietsen op de Nederlandse markt. De naam zou volgens de retailorganisatie teveel lijken op hun private label Altra.

MAASHEES – Emobo, importeur van de Hongaarse Altrix fietsen, is door Biretco gesommeerd te stoppen met de verkoop van hun fietsen op de Nederlandse markt. De naam zou volgens de retailorganisatie teveel lijken op hun private label Altra. “We zijn gesommeerd om een einde te maken aan het ongeautoriseerde gebruik van de naam Altrix en ze willen dat we een onthoudingverklaring tekenen. Doen we dat niet dan overweegt Biretco rechtsmaatregelen waaronder conservatoir beslag,” aldus Emobo-directeur Paul Bol. Emobo is sinds oktober 2001 actief op de Nederlandse markt, onder andere als internetwinkel via Ebay. Hij is begonnen met met importeren van mountainbikes en omafietsen uit China.
Het merk Altrix bestaat internationaal al langer, maar wordt pas sinds enkele maanden door Bol in Nederland geïmporteerd. Biretco is van mening dat de merknamen Altrix en Altra teveel op elkaar lijken en bij de consument voor verwarring kunnen zorgen. Bol deelt die mening niet, temeer omdat zijn assortiment voornamelijk uit mountainbikes en racefietsen bestaat, terwijl het Altra assortiment vooral stadsfietsen betreft. Emobo heeft tot 7 april de tijd gekregen om op aan de sommatie gehoor te geven. Doen ze dat niet dan zal een gang naar de rechter het logische gevolg zijn.
Bol wil doorgaan met de verkoop van Altrix. “Het lijkt er op dat Biretco de Nederlandse consument goede en goedkope fietsen wil onthouden door op allerlei mannieren en de hele fietshandel in Nederland naar hun hand te zetten, net als bij Union,” aldus Bol.

Reageer op dit artikel