nieuws

Voorlopig geen actie Verpakkingen

Retailing

DEN HAAG – In een nieuwe brief aan ondernemers in Nederland geeft staatssecretaris Van Geel aan dat bedrijven die minder dan 15.000 kilo verpakkingen per jaar op de markt brengen, voorlopig niets hoeven te doen. Ze dienen nader bericht van hun brancheorganisatie af te wachten.

DEN HAAG – In een nieuwe brief aan ondernemers in Nederland geeft staatssecretaris Van Geel aan dat bedrijven die minder dan 15.000 kilo verpakkingen per jaar op de markt brengen, voorlopig niets hoeven te doen. Ze dienen nader bericht van hun brancheorganisatie af te wachten.
Tweewielerbedrijven zullen die hoeveelheid van 15.000 kilo vrijwel nooit bereiken, uitgaande van de definitie dat ‘degene die de verpakking toevoegt aan het product, verantwoordelijk is voor de inname en recycling daarvan’. Voor tweewielerdetaillisten geldt dat dus uitsluitend voor verpakkingen zoals tasjes, zakjes en dozen waarin men verkochte onderdelen en accessoires meegeeft aan de klant. Momenteel overlegt de collectieve organisatie voor verpakkingen in het bedrijfsleven NEDVANG met verschillende brancheorganisaties over collectieve aansluiting van alle bedrijven die minder dan 15.000 kilo verpakkingen per jaar op de markt brengen. De resultaten van dit overleg zullen via bovag.nl en tweewieler.nl worden bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel