nieuws

Fietssport vierde fitmaker in Nederland

Retailing

Fietssport vierde fitmaker in Nederland

AMSTERDAM – Het aantal mensen dat aan fitness doet, is de afgelopen twaalf maanden explosief gestegen. In een jaar tijd schreven de 1.700 sportscholen in Nederland 800.000 nieuwe leden in.

AMSTERDAM – Het aantal mensen dat aan fitness doet, is de afgelopen twaalf maanden explosief gestegen. In een jaar tijd schreven de 1.700 sportscholen in Nederland 800.000 nieuwe leden in. Dat is een stijging van 47 procent. Nederland telt nu 2,5 miljoen fitnessers.
Dat blijkt uit twee onderzoeken van GfK in opdracht van de wereldwijde brancheorganisatie IHRSA, de Nederlandse branchevereniging Fit!vak en marketingorganisatie Body+Mind Media onder ruim 3.000 Nederlanders. Fitness is inmiddels de populairste breedtesport, inclusief de sporten in groepsverband zoals steps, spinning, lessen van Les Mills zoals bodypump en bodycombat en nieuwe concepten als KickFun. Op een tweede plaats komt zwemmen, daarna wandelen, en wielrennen (inclusief mountainbiken en toerfietsen) staat op de vierde plaats.

Reageer op dit artikel