nieuws

Biretco klaagt Halfords aan

Retailing

Biretco klaagt Halfords aan

HAARLEM – Volgende week donderdag zullen Biretco en Halfords elkaar voor de rechter treffen. Inzet is de volgens Birecto misleidende reclame van Halfords.

HAARLEM – Volgende week donderdag zullen Biretco en Halfords elkaar voor de rechter treffen. Inzet is de volgens Birecto misleidende reclame van Halfords.
De franchise-organisatie heeft in de introductiecampagne van Union gesteld dat vergelijkbare modellen van hun actiemodel Unica in de vakhandel € 750,- kosten. “Wij spannen dit kort geding jegens Halfords aan wegens de misleidende prijsvergelijkende reclamecampagne,” aldus Ron te Riele. Vorige week heeft hij Halfords nog gesommeerd met de campagne te stoppen. Nu hieraan geen gehoor gegeven wordt, stapt Biretco naar de rechter.
“Op de sommatie van Biretco hebben wij een tegenvraag gesteld: ‘Hoezo is onze campagne onrechtmatig, wat bedoel je daarmee?,” reageert Halfordsdirecteur Paul Burger. “Daarop hebben wij geen antwoord gekregen. We zullen volgende week de argumenten wel voor de rechter uitwisselen.”
Het kort geding dient op donderdag 6 april a.s. om 09.00 uur bij de president van de rechtbank in Haarlem.

Reageer op dit artikel